Това е една криворазбрана политическа почтеност, която искат да ни

...
Това е една криворазбрана политическа почтеност, която искат да ни
Коментари Харесай

Доц Стойчо Стойчев: Вотът беше за Слави, той ще понесе лично и евентуален провал

" Това е една криворазбрана политическа честност, която желаят да ни показват хората на Слави Трифонов. Нещо от рода на " Понеже ние поемаме отговорността, ние ще вземем това решение без никой да ни се меси ".

Това е като момата, забременяла на село, и някой се изтъпанил и споделил: " Аз съм бащата! " - те поемат отговорността по същия метод ", уточни политологът доцент Стойчо Стойчев в студиото на " Денят ON AIR ".

Политологът е на мнение, че не са значими лицата в оферти от Има Такъв Народ кабинет, а парламентарното болшинство, което ще ги поддържа.

" Министрите, както през днешния ден /б.р. вчера/ споделиха на своята конференция сценаристите на Слави, са изпълнителни на програмата и законодателната рамка, която болшинството прави. Затова всичкото внимание, което отделяме за личностите и метода, по който се оферират, ни отдалечава от общия въпрос - тези хора имат ли съществени точки, по които да се съберат дружно, и кого ще привлекат от по този начин наречените партии на статуквото, тъй като не им доближават гласове ", разяснява доцентът от Софийския университет.

PR специалистът Любомир Аламанов от своя страна обърна внимание на въпроса каква е задачата, която от Има Такъв Народ желаят да реализират.

" Дали в действителност желаят да ръководят независимо с концепцията, че поемат отговорността, или дали нататък желаят да се отиде към бързи и нови избори с концепцията, че са възходяща наклонност. Дали въпреки всичко няма да сменят задачата и дали няма да схванат, че тяхната цел се разминава с всеобщата цел ", посочи Аламанов пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че от Има Такъв Народ е добре да мислят " следкампанийно ". И го тормозят детайлите на ГЕРБ-еризация на партията.

Доц. Стойчев изрази безпокойство, че са изгорени мостовете сред " ИТН " и другите две партии на митинга - " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! ".

" Мегдан има, само че има и горчив привкус на седянката. Едвам се сдържаха от " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! " да кажат мощните думи, бяха позатихнали в името на общото ръководство. Когато седнат да приказват в този момент, ще стоят обидите. Недоверието ще продължи да го има и каквото и да договорят, то няма да е продължително ", счита политологът.

" Не виждам по какъв начин биха седнали да си приказват, само че мощно се надявам, че това е първата страст след изборите. Това да станеш първа мощ е и огромна отговорност, само че и огромна чест ", сподели от своя страна Аламанов.

PR специалистът се надява, че от Има Такъв Народ ще си напомнят главната задача - промяна на модела.

" Основната задача не е една партия да предложи кабинет. Основната задача е, да вземем за пример, да се почисти администрацията от калинки ", означи Аламанов.

" Това мъчно ще стане в системата " Големия брат " - аз в този момент ще ви донеса смяната! Това бе от главните проблеми на Слави. ГЕРБ изгубиха пъклен доста, тъй като се капсулираха и не слушаха външни препоръки. Тук смяната идва и употребява същия модел, което възпали хората ", добави той.

Двамата в края на диалога се съгласиха, че е значим самият Слави Трифонов, а не кой стои зад неговите дейности.

" Той е задоволително известен и носи отговорността. Вотът на гласоподавателите е напълно към него, персонално. Ако някой си мисли, че с тази велика партия е спечелил гласове, надалеч се лъже. Авторитетът, легитимността на тези хора в Народното събрание е на Слави Трифонов. Както отговорността на хората, които вършеха нещо от името на ГЕРБ, беше слята с Бойко Борисов, по същия метод това ръководство напълно ще бъде върху плещите на Слави Трифонов и неговият неуспех ще бъде повлечен персонално от Слави Трифонов ", безапелационен е доцент Стойчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР