Това е една изключително лесна и оригинална рецепта от блога

...
Това е една изключително лесна и оригинална рецепта от блога
Коментари Харесай

Домашно приготвена морска сол с бекон

Това е една извънредно лесна и истинска рецепта от блога honestlyyum.com. Всичко, което ви би трябвало, е морска сол, бекон и няколко бурканчета за предпазване на подправки. И в случай че се чудите защо да я употребявате, опциите са лимитирани единствено от вашето въображение. С нея можете да приготвите съвършените рохки яйца, да я поръсите върху хапките за предястие или да украсите ръба на коктейлна чаша с в действителност положително блъди мери.



350 грама бекон
3/4 чаша морска сол
1 чаена лъжичка прясно надробен черен пипер



Пригответе си чисти и сухи бурканчета за подправки, етикети и малко връв за завързване на етикетите.


Загрейте фурната до 375 градуса и печете бекона, до момента в който стане доста хрупкав и изсъхнал. Можете да го извършите и в тиган или даже в микровълновата. Във фурната печете към 30 минути или до момента в който стане мрачен на цвят и суперхрупкав. След като го извадите, попийте добре цялата непотребна лой с кухненска хартия. Изчакайте, до момента в който се охлади изцяло и го смелете в кухненски робот, до момента в който стане на гранули.


Накрая го разбъркайте добре с 3/4 чаша морска сол и прибавете чаената лъжичка прясно надробен черен пипер. Разпределете солта в дребните бурканчета и ги съхранявайте добре затворени в ледник.





 
3 предписания за чай в студените дни

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР