Това е един от онези вредители в градината, успели да

...
Това е един от онези вредители в градината, успели да
Коментари Харесай

С този лесен трик колорадските бръмбари няма да доближат градината ви

Това е един от тези вредители в градината, съумели да се трансфорат в призрачен сън за градинарите. Ще ви изненадаме като ви кажем, че колорадският бръмбар е измежду най-лесно и бързо адаптиращите се инсекти. Именно заради тази причина, всички тези препарати, с които хората пръскат градините, се оказват все по-малко ефикасни.

Вместо да харчите пари за средства, които няма да оказват помощ да се отървете от неканените посетители, ние ще ви предложим няколко безусловно натурални предписания, настоящи безотказно. Освен това ще опазите зеленчуците в градината и те ще бъдат отглеждани по природо съгласуван метод.

Как да опазим картофите от колорадския бръмбар?

Ако желаете да отбраните картофите, до момента в който ги садите в градината, поставете по една щипка пепел в самата дупка. Пепелта работи отблъскващо на насекомите и редом с това подкрепя развиването на зеленчука.

Можете също да пробвате сред лехите да засадите бобови растения или билки, чиито мирис е по-силен. Най-добре заложете на копър, лавандула, босилек или невен.

Не е добра концепция да третирате листата на растенията с химични разтвори. Изберете натуралните средства, които са доста по-ефективни от тези, закупени от магазина.

Ето и няколко оферти за домашни разтвори:

• Разтвор от пепел
 Изгонете колорадския бръмбар без никакви химикали Изгонете колорадския бръмбар без никакви химикали
Един от най-опасните вредители, който може да ви лиши от обичаната картофена салата или хрупкавите домашни картофки, е колорадският бръм...

Препоръчваме ви да си набавите пепел, която е от широколистни дървета. Нужно е да накиснете 2 кг от нея с 10 литра вода. След това би трябвало да варите в продължение на половин час.

Оставяте разтвора да се охлади изцяло и по-късно пръскате зеленчуците в градината с него. Резултатите са феноменални! Към самия разтвор можете да добавите и етерично масло от анасон, копър, лавандула. Така действието му ще е доста по-силно.

• Разтвор от бял оман

Използвайте към 150 грама сушени корени от билката, с цел да приготвите самия разтвор. Запарват се с литър вряла вода и се оставят да се наквасен за едно денонощие. Готовата инфузия се разрежда с 10 литра вода.

Задължително пръскайте превантивно, в случай че не желаете да виждате колорадския бръмбар в градината си!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР