Това е един от много тежките моменти, в които се

...
Това е един от много тежките моменти, в които се
Коментари Харесай

Поет с покъртителна жалейка за четирите жертви от Хаинбоаз

" Това е един от доста тежките моменти, в които се пробвам да пиша за нещо, за което не съм сигурен, че ще намеря точните думи, а е и безсмислено - нещастието е голяма.

В зверска злополука починаха нашите съграждани: Николай Илиев Славов 18.04.1952 г.-04.10.2019 година,Татяна Василева Славова 18.04.1954 г.-04.10.2019 година, Николай Илиянов Илиев 31.01.2004 г.-04.10.2019 година Йоанна Илиянова Илиева 21.01.2013 г.-04.10.2019 година

Това написа във Facebook поетът Бисер Бойчев и прикани другари, познати и непознати да сложат лентички с надпис „ Аз съм Шивачево “ часове преди погребението на изгорелите денонощие по-рано в прохода Хаинбоаз негови съграждани.

Заради зверската злополука от община Твърдица оповестиха тридневен печал, стотици се събраха да изпратят тленните остатъци на Николай, Татяна и внучетата им.

" Мир и успокоение да ги следват по пътя към светлината. Градът ни плаче …Шивачево се раздира от тъга. Едва диша от преглътнатите сълзи, от безсилието пред ориста, и от страха, че това може да се случи на всеки.

През последните години бяхме Шарли, бяхме „ Нотър дам ", бяхме Сибир бяхме срещу тероризма и войната в Сирия, бяхме какво ли още, бяхме с кого ли още не, откровено съпричастни с нещастията, бедите на хората от всички краища на света. Войната, която се води по нашите пътища, е не по-малко ужасна, злокобна и унищожителна.. “, написа в поста.

Призивът на Бисер Бойчев е бил подсилен от над 3 700 души, над 2 000 са го качили на своите стени във ФБ, толкоз са и тъжните мнения, написа Монитор.

Броени часове след случая, станал към 18,30 часа на 4 октомври сред град Гурково и село Пчелиново в Сливен на пешеходна пътека е починало 16-годишно момиче, прегазено от 28-годишен пийнал лидер на „ Алфа Ромео “.



Жертвата е била на улицата наоколо до локалния механически университет на улица „ Бургаско шосе “ със свои приятелки, единствено по знамение няма други потърпевши, описват пристигналите на мястото на случая малко след 4,00 часа на 6 октомври чиновници на районно управление (на МВР) „ Полиция “.

Мъртво пияният лидер, за който се знае единствено, че е родом от село Тополчане, пробвал да избяга от мястото. Бързо обаче е бил открит и откаран в ръководството с белезници, с цел да бъде разпитан, откакто изтрезнее, прецизираха от окръжната прокуратура.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР