Това е част от стратегия, която трябва да представи партията

...
Това е част от стратегия, която трябва да представи партията
Коментари Харесай

Каракачанов: Проектокабинетът е хитър ход на ГЕРБ, за да си подготви почвата за вот през март

Това е част от тактика, която би трябвало да показа партията като една необятно отворена групировка, уточни някогашният боен министър.

Ако се имат поради декларациите, които вършат парламентарно показаните партии – възможностите са никакви. На ГЕРБ им е ясно, че този кабинет няма да бъде подсилен. Това е част от тактика, която би трябвало да показа ГЕРБ като една необятно отворена групировка.

Това съобщи в предаването „ ” по NOVA News някогашният боен министър и почетен ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов в отговор на въпроса какви са възможностите проектокабинетът „ Габровски ” да бъде гласуван в Народно събрание.

По думите му задачата на партията е да покаже, че „ са отворени към всички в името на отечеството ”. Това в действителност не е по този начин. Това е остроумен ход, чиято цел е да се приготви по-добре почвата за едни идни през март избори. Тогава акцията ще бъде „ Ето, ние Ви предложихме хора, които не са ангажирани, специалисти – а Вие не ги харесахте ”.

Каракачанов уточни, че от лицата, които сме сменили в политиката през последната година и 7-8 месеца – страната едвам не е банкрутирала. Като чуя за промяна на генерации, за промяна на лица – желая да спрем да бъдем толкоз наивни. Крайно време е да разберем, че няма магическа пръчка, с която вълшебник, даже от Канада, да ни реши проблемите. Проблемите на народа могат да бъдат решени, единствено в случай че самият той разчита на личните си сили, има достолепие и избира рационални политици.

Според Каракачанов ГЕРБ могат да бъдат подложени на критика за доста неща, само че има и неща, които бяха свършени. Това, за което аз персонално подлагам на критика ГЕРБ – е, че Борисов, с цел да оцелее политически, направи някои неща, които за мен са равносилни на оскърбление, да на кажа на национално изменничество. Темата с Македония – да завъртиш на 180 градуса позиция, която твоето държавно управление е наложило, с цел да се харесаш на Брюксел и Вашингтон, за какво му е това оскърбление на остарели години? Човек би трябвало да има някакво достолепие. Това му е виновността на него – че бързо сменя позициите и е подготвен да жертва всичко и всеки, с цел да оцелее персонално. Но това нещо най-после се заплаща, уточни той.

Няма да има държавно управление. То е ясно. Ако има кабинет ще е вероятно с третия мандат. Но ГЕРБ излизат чисти и споделят: „ Ние бяхме задоволително компромисни. Нито един гербаджия няма тук. Но Вие не го желаете – носете си отговорността “, безапелационен е Каракачанов.

Според него, в случай че има кабинет с третия мандат, то той ще е от вида „ Беров ”. Ще бъде подвластно отново политически и стопански, а в съответната обстановка и външнополитически, тъй като би трябвало да извършва поръчки, които не постоянно се утвърждават от хората. За да завоюва време до локалните избори. Но сякаш този вид е по-добър, в сравнение с избори след избори. Тя страната умира. Никой не приказва за това. Новите лица не знаят къде се намират. Не схващат от политика. Все едно „ колкото прасе от кладенчова вода ”. Те не познават историята на Европа, не познават историята на личния си народ.

Той разяснява и въпроса ще се кандидатира ли на идващите предварителни избори през март. Това е най-лесното нещо. Но надали това е решението. Аз на последните следващи избори не съм се кандидатирал, тъй като взех решение, че след изборите през 2021 година, когато Вътрешна македонска революционна организация ги загуби, е редно да си подадеш оставката. Аз си подадох оставката. Никой не може да ми наложи политическа карантина – аз постоянно приказвам това, което мисля. Сега, когато съм по-свободен човек, приказвам по същия метод, когато бях зает. Никой не може да ми постанова карантина, да ми затваря устата или да ме накара да мисля комфортно за някого. И добави:

През последната една година дадох опция на по-младото потомство във Вътрешна македонска революционна организация да излезе напред и да покаже какво е научило.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР