Това е безспорно нарушение. Но какво правят ГЕРБ? Когато погазят

...
Това е безспорно нарушение. Но какво правят ГЕРБ? Когато погазят
Коментари Харесай

Случи Се! Мария Габриел И Елена Йончева Се Хванаха За Гушите! Всичко На Видео!

" Това е несъмнено нарушаване. Но какво вършат ГЕРБ? Когато погазят закона, те вместо да дадат да пояснения, в действителност стартират да нападат съперника, в тази ситуация - президента Румен Радев, който е бил в Асеновград на празник на града. Когато властта се е сляла с проведената престъпност, президентът е задължен да бъде коректив ", съобщи Йончева.

" Борисов е водач на партията. Не си е разрешил да отиде на нито едно събитие. Имаме си избирателен щаб. Държавата не може да спре да действа, до момента в който тече акция за европейски избори. Премиерът е партиен водач, до момента в който президентът по Конституция би трябвало да бъде обединител на нацията и не трябва да бъде привързан ", разяснява от своя страна лидерът на листата на ГЕРБ Мария Габриел. Тя бе безапелационна, че желае да съставлява България в Екологичен потенциал, тъй като може да способства за " мощна, сигурна и суверенна Европа ".

" За нас идеята е България. А аз се различавам с две качества: дипломация и неотстъпчивост ", съобщи водачът на листата на ГЕРБ.

" Моята борба към този момент повече от две години е против корупцията и неналичието на правдивост. Време е тази борба да се изнесе и в Брюксел. Вече 12 години сме част от Европейски Съюз. За тези години в България са налети милиарди, само че ние по никакъв метод не се доближаваме до Европейски Съюз. В последния отчет на Европейската комисия се споделя, че 40% от българите живеят на ръба на бедността и общественото изключване, както и че 2/3 от сигналите за корупция против висши политици не се проверяват ", сподели Йончева.

Габриел пък цитира първото изречение от въпросния отчет: " Силната динамичност на растежа в България и стабилността на държавните финанси дават опция за превъзмогване на оставащите стрруктурни провокации и за повишение капацитета за напредък ". " Това е оценката на Европейска комисия за последния отчет за страната ни ", съобщи Габриел. Тя цитира и други отчети, последният от които - на Fitch Ratings от края на март 2019 година, в които е записано, че България е в една доста добра позиция по отношение на други страни и това дава опция за повече вероятности ".

За европейските пари

" Злоупотреби има на всички места ", сподели още Габриел и цитира данни от следствия на ОЛАФ, съгласно които повече нередности били открити в 14 други страни. " У нас не се случва това страната да се пробва да ги замаже. Затова има ясна процедура - финансовата промяна. Когато има нарушавания, се връщат суми. Ключовата дума е бистрота. Парите се връщат от нарушителите, а не от българските жители ", съобщи Габриел.

" С тези европрограми и парите, които се наляха в България, тя трябваше да стане едно по-добро място за живеене. Но 70% от парите за земеделие са изразходвани от под 100 компании. Вместо да се дават средства на млади фермери, те облагодетелстват избран кръг ", съобщи Йончева. И добави, че това е част работата на евродепутатите - да се пренасочат пари към по-млади производители, " с цел да се върнат и българите от чужбина ". В отговор Габриел цитира числа, показващи какъв брой земеделци са подкрепени със средства от Брюксел.

За националните ползи и границите на Европа

" Ясно сме дефинирали позицията си: нулева приемливост към незаконната миграция и опростени административни процедури по отношщение на трудовата миграция. Трябва да има висококвалифицирани служащи там, където бизнесът споделя, че те носят добавена стойност ", разяснява Мария Габриел.

Йончева пък бе безапелационна, че със средствата, с които Европа разполага, тя може " да построи обща отбранителна дарба и да обезпечи сигурността на външните си граници ".

" Нереалистично е да лъжем хората, че ще се оправим изцяло с миграцията. Важното е да имаме обща политика за миграция ", разяснява Габриел.

За идващия ръководител на Европейска комисия

На въпрос от Мария Габриел дали поддържа номинирания от ПЕС за идващ ръководител на Европейска комисия Франс Тимерманс, Елена Йончева отговори: " Разбира се, че поддържам тази кандидатура. Смятам, че Европа фактически има късмет да осъществя своите обществени планове. Именно господин Тимерманс е този, който е основател за сключването на съглашение с Турция за понижаване на бежанците ".

" Това е интерсено приписване на заслуги, тъй като комисарят Аврамопулос е индивидът, който пое тази самодейност. Г-н Тимерманс в пълномощията си не дава отговор за миграцията. Комисарят по миграцията е господин Аврамопулос. Г-н Тимерманс изцяло поддържа пакта за миграция на Организация на обединените нации, а вашата група го отхвърли ", репликира Габриел.

За заплатите и приходите

" Като безспорна ставка единната минимална европейска заплата не е допустима. Това е популизъм, само че би трябвало да продължим да приказваме по този въпрос. Най-потърпевши ще са дребните и междинните предприятия. Ние сме за работа за дефиниране на общ принцип за европейски заплати, ние сме за подобен принцип, само че дано да се вземат поради и действителностите в България ", съобщи Габриел.

" Заплатата в България би трябвало да дава отговор на покупателната дарба. Иначе може да се превърнем в периферна страна, което значи орязване на кохезионната политика и на всички стратегии - просветителна, за опазване на здравето, за селско стопанство ", разяснява водачът на листата на Българска социалистическа партия. Тя направи съпоставяне сред приходите у нас и в Румъния и съобщи, че северната ни съседка има по-добри индикатори за развиване.

" Аз не бих давала за образец Румъния. Там има сега доста заплати. Нека да си даваме България като образец на индикатори. Не сме идеални. Имаме повишаване на междинната заплата с 87% - най-високият за Европейски Съюз, както и рекордно ниска безработица ", посочи Мария Габриел.

Опонентката й пък уточни, че усвояването на еврофондове у нас е 27% - най-ниското в Европа. Но се съгласи с това, че безработицата понижава. " За това принос има и господин Борисов. Как? Като гони хората от България. Тези, които са в чужбина, не бягат ли точно заради липса на вероятност, заради ниски приходи? ", запита Йончева.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР