„Това е Александър Николов, живее в Ню Йорк и работи

...
„Това е Александър Николов, живее в Ню Йорк и работи
Коментари Харесай

Александър или Спас завлече стотици с евтини самолетни...

„ Това е Александър Николов, живее в Ню Йорк и работи в Нилсън и в Еърфранс, и в Еърбъс. Днес живее в Париж, на следващия ден в Дубай и във Франкфурт. Това не е Александър, а Спас Василев, който живее на село, при техните “. Такъв е профилът на изпечен лъжец, основан с сякаш негови снимки във Facebook, който е завлякъл с хиляди лв. десетки българи.

Както и да е същинското име на мошеника, в продължение на 5 години той е привличал наши от страната и по света с евтини самолетни билети за разнообразни дестинации и екзотични почивки в чужбина. Естествено всеки от " клиентите му " е пил по една студена вода. Любопитна детайлност е, че на една от фотосите в обществените мрежи, тарикатът /ако това в действителност е той/, се е снимал с вестник " Марица ", рекламирайки посредством водещото ни заглавие нискотарифната самолетна компания " Райънеър ".

С следствие по случая се е заела ГДБОП, заяви от ефира на Би Ти Ви шефът на службата основен комисар Ивайло Спиридонов. Той посочи, че към този момент е открито кой стои зад подправения консуматор и скоро ще бъде разгласен за национално търсене. Сред излъганите има управител в банка, юрист и публицисти.

Всичко стартира преди 5 години в Туитър, когато се появява нов акаунт, който стартира да разисква настоящите политически тематики. След време обаче акаунтът @tourbg се мести във Facebook, където към този момент се показва с името Александър Николов. Съмненията са, че той усърдно е построил подправен облик и че зад него стои някой различен или даже добре проведена незаконна група.

Александър Николов, на 35 години, е извънредно деен в обществените мрежи. За себе си твърди, че живее в Париж, че е бил в щабовете на френски кандидат-президенти, а в последните няколко години, че е чиновник в компании като " Еърбъс ". Това обаче надали е действително лице.

От два дни в " Туитър " се популяризира информация, че " Николов " е подправен профил и е измамил хора главно с продажба на самолетни билети. В същото време Facebook профилът " Александър Николов " е спрял да поства на 2 август, а акаунтът му в Туитър (@tourbg) е заличен.

Някои от пострадалите към този момент описват и обществено за проблемите, които им е основал. Габриела и Александър Стоименови изгарят с 4 бона за билети до Мексико. При инспекция дамата открила, че не е имало нито резервация, нито билети. Според нея излъганите били към 40 души. Сред тях е и Кирил Иванов, който живее във Англия. Загубил е 300 паунда.

Това, което най-вече ме тормози, е, че този човек или организация, тъй като не съм сигурен, че става въпрос за един човек, имат персоналните ми данни, споделя Кирил. Според него измамникът, който към този момент не си вдигал и мобилния телефон, си е формирал брилянтен облик и превъзходен имидж в интернет пространството, който е зарибил доста хора.

И съгласно шефа на ГДБОП става дума за типичен лъжец. Очевидно си е построил легенда, с която е подвел хората, има метод към измамите, означи основен комисар Спиридонов и добави, че за момента има данни, че хитрецът е работил самичък, а не става въпрос за проведена група. /Марица.бг
тагове александър спас на ниска цена самолетен билет
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР