Това да няма газ е огромен проблем и приоритет. Създадохме

...
Това да няма газ е огромен проблем и приоритет. Създадохме
Коментари Харесай

Антон Кутев: Рашков си изпусна нервите. Досега една молекула газ не е минала по гръцката връзка

Това да няма газ е голям проблем и приоритет. Създадохме Щаба, с цел да решаваме проблемите един по един. Приоритет е интерконекторът с Гърция да проработи. Надявам се доста бързо да има документи. Това съобщи представителят на служебното държавно управление Антон Кутев в ефира на Би Ти Ви.

По думите му са поискали данни от работотадетелите у нас, които работят на газ, с цел да се търсят способи за покриването на потребностите им.

" Стремим се всичко, което има досега да бъде доказано. Обявяваме търг до края на годината, с цел да търсим най-хубавата цена. Не сме се отказали от танкерите с полутечен газ. Оказа се, че в " Булгаргаз " има голяма финансова дупка ", сподели Кутев.

Ще се употребяват всички механизми, безапелационен бе той.

Кутев съобщи още, че досега нито една молекула газ не е минала в посока България по гръцката връзка.

„ Това, че газовата връзка с Гърция ще проработи при започване на октомври, е прелестно, само че тя трябваше да проработи през август. Предишното държавно управление още през април знаеше, че има война в Украйна и че газовите доставки са застрашени.

Направихме всички старания да обявим търг за доставките до края на годината на полутечен газ “, сподели още представителят на държавното управление.

Кутев сподели, че са изпратили искане за удължение за периода за офертата за американските танкери за полутечен газ.

" Решение за " Газпром " ще вземем откакто сложим на масата всички вероятни разновидности и желаеме да въвлечем в него и работодателите, и синдикатите. Ще дадем разновидности. Ще вземем това решение дружно с жителите.

Надявам се ограничавания в потреблението да не бъдат налагани оттатък това което Европейска комисия към този момент е предложила като вид. Компенсациите са наложителни. Безспорно би трябвало да се подкрепят предприятията, само че и групи в обществото, които би трябвало да бъдат подкрепени. В рамките на този бюджет ще създадем всичко допустимо да подпомогнем най-слабите пластове от популацията и бизнеса, сподели Кутев.

Не усещаме и не чакаме поддръжка от другите политически обединения, безапелационен е Кутев и добави, че те няма да влязат в политическата борба. Ние ще подготвим изборите. Нямаме политическа партия и ще се стремим да се оптимално безцветни, сподели Антон Кутев.

Бойко Рашков си е поизпуснал нервите, разяснява той въпроса на някогашния вътрешен министър: стоим ли още на позицията " Мутри вън? ". " Няма реваншизъм в това което вършим. Търсим хората, които могат да свършат работа ", сподели Кутев.

Г-жа Нинова и в този момент го прави, отговори той на въпрос готови ли са, че може да бъдат упрекнати, че с дейностите си са повлияли по някакъв метод на гласоподавателите.

Не мисля, че България сега има потребност от нови обединения “, добави той.

Няма да влезем в политическите борби и ще бъдем оптимално политически неангажирани, увери той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР