Това, че все още не сме ги видели, не означава,

...
Това, че все още не сме ги видели, не означава,
Коментари Харесай

Извънземните може да се крият на планети с вечна нощ

Това, че към момента не сме ги видели, не значи, че извънземните не съществуват, заяви „ Giant freakin robot ”. Всъщност множеството учени откровено имат вяра, че извънземните съществуват някъде в космоса, даже в случай че към момента не сме разкрили скривалището им.

Сега ново изследване демонстрира, че извънземните може би в действителност се крият в сенките на планетите, на които има безконечна нощ, известни още като " зони на терминатора ".

Когато търсят живот отвън Земята, астробиолозите нормално се насочват към планети с огромни водни басейни, наричани още " океански светове ", защото (поне доколкото ни е известно) водата е от значително значение за живота. Но до момента нашите учени не са разкрили нищо, когато става въпрос за доказване на съществуването на извънземни.

Сега едно ново изследване, оповестено в „ The Astrophysical Journal “, демонстрира, че може би от самото начало сме търсили на неверното място и изяснява, че извънземните в действителност може да се крият на планети, които са затворени в приливите и отливите и са покрити със сянка.

Планетата, заключена в приливите и отливите, е планета, която не се върти по метода, по който се въртят Земята и другите планети в нашата Слънчева система. Вместо това, сходно на нашата Луна, едната страна на планетата постоянно е обърната към Слънцето, до момента в който другата е във безконечен мрак.

По-рано учените не имаха вяра, че на тези планети може да има живот, само че в този момент премислят това разбиране, изказвайки хипотезата, че точно на тези места може да се крият извънземни.

Причината, заради която учените не са се замисляли за това, че извънземните се крият на тези планети, е, че те наподобяват изцяло необитаеми. Светлата страна на планетата, която постоянно е обърната към Слънцето, би била прекомерно гореща, до момента в който тъмната страна би основала непоносими минусови температури.

Изследването обаче демонстрира, че извънземните не са нито на светлата, нито на тъмната страна, а по-скоро се крият в междинната зона сред двете крайности, известна още като терминаторната зона.

Друга причина, заради която учените до момента не са мислили за извънземни, които се крият в тези терминаторни зони, е, че тези планети нормално не са океански. Там дневната страна нормално е покрита с пустиня, а нощната постоянно е цялостна с лед и ледници.

Новите данни обаче сочат, че в зоната по средата може да има по-малки водни басейни, да вземем за пример езера, които биха били в положение да поддържат живот.

Въпреки че нито една от планетите в нашата Слънчева система не е от подобен вид, той в действителност е доста постоянно срещан. Всъщност планетите, обикалящи към звезди джуджета от вида М, постоянно са приливно заключени, а тези звезди съставляват съвсем 70 % от звездите в нашата вселена.

Тъй като в предишното сме изключвали този вид планети от търсенето си, включването на тези планети в този момент открива голям брой места, на които може да открием скрити извънземни.

Освен това учените създават напълно нова технология за телескопи, която е особено предопределена да помогне за откриването на извънземни, които се крият някъде в нашата Слънчева система. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР