Това, че първи случай на е изолиран в съседна страна,

...
Това, че първи случай на е изолиран в съседна страна,
Коментари Харесай

Имунолог: Скоро може да очакваме и южноафриканския щам на коронавируса у нас

Това, че първи случай на е изолиран в прилежаща страна, значи, че скоро можем да го чакаме и у нас. Това сподели пред БНР имунологът доктор от УМБАЛ „ Лозенец ” в София.
„ Практиката демонстрира, че даже разболяване на огромна част от популацията не води до основаването на. Конкретно при този, само че това се следи и в други региони по света – в някои райони на Бразилия, Япония, във Англия също. Вирусите непрекъснато мутират, пораждат нови разновидности. Целта на самите вируси е да бъдат по-заразни, по-адаптивни към измененията и да могат да се популяризират повече “, означи доктор Великова.
При южноафриканския вид 90% от преболедувалите от главния вид на пандемията могат да бъдат още веднъж инфектирани. Притеснителното е, че всеки нов вид на вируса евентуално се среща с възприемчиво население, съобщи имунологът.
Ние имаме имунитет против огромна част от, които сме срещали в нашето всекидневие. Това е една от аргументите за по-ниската успеваемост на основаните на аденовируси ваксини, изясни доктор Великова.
 Кога идват имунизациите на AstraZeneca у нас? Кога идват имунизациите на AstraZeneca у нас?
С две хиляди дози ще бъде забавена доставката на имунизацията на Moderna - вместо 8000 дози, ще получим 6000, по-късно тези дози ще бъдат...
Конструкциите на РНК имунизациите доста елементарно могат да бъдат модифицирани, означи тя.
Разликата сред другите типове ваксини против ковид е в това на какъв стадий предлагаме на организма вирусния протеин, посочи доктор Великова. „ Новавакс “ да вземем за пример е основана на протеин.
„ Разликата е в това на коя стъпка предлагаме на нашия организъм част от спайк протеина на вируса. Когато прилагаме протеинова ваксина, ние даваме подготвен белтък, подготвена част от вируса. Когато прилагаме РНК ваксина, даваме информация на организма по какъв начин да създаде този белтък. Когато прилагаме вирус-векторна ваксина, също даваме информация по какъв начин да се създаде този белтък, само че с още една спомагателна стъпка – през ДНК. “
Ако бъде увеличена скоростта на имунизацията, в случай че повече запаси бъдат впрегнати, ще бъдат имунизирани доста повече хора. В момента при нас лимитиращият фактор е количеството на имунизациите, счита имунологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР