Това, че не влязохме в Шенген смекчи мигрантския удар върху

...
Това, че не влязохме в Шенген смекчи мигрантския удар върху
Коментари Харесай

Ген. Червенков: Това, че не влязохме в Шенген смекчи мигрантския удар върху България

" Това, че не влязохме в Шенген смекчи мигрантския удар върху България ". Това сподели ген. Чавдар
Червенков, някогашен началник на Военното разузнаване и министър на вътрешните работи в служебното държавно управление на Ренета Инджова, по време на разискване на целите на страната ни за идното европредседателство, предава " Фокус ".

„ Приоритетите на Министерство на вътрешните работи са извънредно успешно дефинирани. Сигурно има доста области, които желаеме да решим, само че имаме 6 месеца. Това, което става в Европа, повлияно от миграцията, крие съществени опасности за пропукване. Позицията на страните от Вишеградската четворка, заканите на Брюксел. Намирането на нова формула е извънредно значимо. Трябва да има повече правдивост. Упреците, които понесе Меркел с непремереното си изявление. Свидетели сме в този момент на едно затихване, само че няма гаранция, че този риск е избегнат ", разяснява ген. Червенков.

По думите му събитията и данните демонстрират, че потокът се е пренасочил към Италия. „ Италианското държавно управление помоли за помощ. Има сигнали, че избрани потоци се насочват към Испания. Вече има два случая на залавяне на обилни групи мигранти от румънските гранични управляващи и при последното бе изразено съществено безпокойствие. Усетиха, че има някакъв проблем. Има страни, които изобщо не споделят нищо, тъй като са надалеч. Очевидно тук би трябвало да се сложи този въпрос. Ние сме една от 4-те страни, които сме на предна линия. Има мъртвило, само че това изобщо не ме успокоява, тъй като този развой не е решен коренно ", добави ген. Червенков. Той посочи, че на Югоизток има неизчерпаеми извори на мигранти и никой не знае накъде ще се насочат и дали ще има мощ, която да ги спре.

„ Европа би трябвало да създаде критерии, а ние можем да зададем звук. Ако успеем да решим този въпрос, ще останем в историята. Въпросът с документа от Дъблин е не трябва да се оставя. Винаги съм си мислел, че интервалът 2014-2016 година, като се изключи че България не беше цел на мигрантите, само че и това, че не влязохме в Шенген смекчи удар върху нас. Ако бяхме член, потоците щяха да са повече. Не е от чак толкоз огромна значимост влизането в Шенген в обозримото бъдеще. Пред терористичната заплаха е въведен надзор ", добави той. Според него бихме могли да изчакаме с Шенген, макар че сме подготвени за участие. „ Що се отнася до Холандия и позицията на министър-председателя, там има нещо, което не мога да схвана. Там Холандия има априори негативна позиция по присъединението на България ", сподели още ген. Чавдар Червенков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР