Това че българските социолози не познават е толкова абсолютна истина,

...
Това че българските социолози не познават е толкова абсолютна истина,
Коментари Харесай

Слави Трифонов скочи на социологическите агенции

Това че българските социолози не познават е толкоз безспорна истина, колкото истината, че тази вечер ще се стъмне.
Преди изборите на 4 април всички социологически организации твърдяха, че основната конспирация е кой ще вземе третото място всред “Има подобен народ” и Движение за права и свободи. В своите последни изследвания преди изборите, и “Галъп”, и “Алфа Рисърч”, и “Тренд” предвиждаха една и съща разлика сред “Има подобен народ” и Движение за права и свободи - разлика от тъкмо 0,2%. Нищожните 0,2%. Това написа във фейсбук Слави Трифонов.

В последна сметка “Има подобен народ” получи със 7,15% по-голяма поддръжка от Движение за права и свободи.

“Маркет линкс” предричаше най-малка поддръжка в процентово отношение за “Има подобен народ” - 11.7%. “Има подобен народ” получи с 6% повече, далече-далече от рамките на статистическата неточност.

Всички социологически организации бяха безапелационни, че Българска социалистическа партия ще е втора политическа мощ. “Галъп” даваше преднина от 7,9% на Българска социалистическа партия пред “Има подобен народ”, а ”Тренд” и “Медиана”- преднина от цели 9,2 и 9,5%. Но каква поредна социологическа драма - на изборите “Има подобен народ” стана втора мощ с 17,66%, а Българска социалистическа партия - трета с 15,01%.

Преди предизборната акция за вота на 11 юли, както и съвсем през цялата предизборна акция, социологическите изследвания на организациите посочваха първо място за ГЕРБ-СДС и второ място за “Има подобен народ”. На базата на своите екзитполове, социолозите даваха първо място на ГЕРБ-СДС и през целия избирателен ден. И отново не познаха.

Така че, в случай че някой има вяра на социолозите, значи има вяра на късата си памет.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР