“Това би било последната обида към паметта на лейди Даяна“,

...
“Това би било последната обида към паметта на лейди Даяна“,
Коментари Харесай

Жесток скандал: Любовникът на принцеса Даяна е готов да взриви монархията с тези нейни писма!

“Това би било последната засегнатост към паметта на лейди Даяна “, твърди Ингрид Сюард – една от най-известните кралски наблюдателки. Така тя разяснява вероятната продажба на 64 любовни писма, които принцесата и нейният ухажор Джеймс Хюит си разменят сред 1989 година и 1991 година. 

Съдържанието на писмата до момента остава в загадка, само че те към момента са в ръцете на някогашния майор на английската войска. В предишното Хюит дава обещание на Даяна, че ще изгори писмата, само че вместо това таблоидите оповестяват, че той се оптива да ги продаде на частни лица за сума до един милион $. И това с риск по-късно те да бъдат продадени на търг, предава „ Телеграф “.

Чрез свои представители Хюит отхвърля, само че английският „ The Sun “ твърди, че някогашният боен към този момент е опитал няколко пъти да спазари писмата. За първи път през октомври предходната година, посредством свои медиатори с британската аукционна къща “Bonhams ”, която посъветвал да ги пусне търг, само че в Съединени американски щати, където имало заинтригувани купувачи и за да  избегне правните последствия в Обединеното кралство и да получи по-високо възнаграждение за тях.

Друг опит да се облагодетелства от писмата на Джеймс Хюит, с който Даяна има загадка връзка от 1987 до 1992 г,  направил месец по-рано в аукционната къща “Sotheby’s ”, която обаче не показала интерес.

Сега той договаря с американска аукционна къща “Heritage ”, която би могла да предложи милион $, с цел да придобие писмата и вероятно да ги направи обществени. Сценарий, който може доста да смути кралското семейство. Бившият ухажор на лейди Даяна удостовери пред вестника, че се е свързал с представители на “Heritage ”, с цел да удостовери писмата и да изиска оценка, само че в това време „ няма желание да ги продава или пуска на пазара “.

Но в това време „ Sun “ разкри имейл от “Heritage ” от предишния януари, който гласи: „ След дълги полемики взехме решение, че най-хубавото решение е да работим върху евентуален покупател, който по-късно може да ги продаде на частно лице, с цел да избегнем обществен търг и вероятните отрицателни последствия от него “. Всичко коства милион $. А същият таблоид напомня по какъв начин 65-годишният Хюит (който съгласно градски митове е същинският татко на принц Хари) преди време даже се е опитал да заложи писмата на Даяна като „ поръчителство “, с цел да получи заем от 500 хиляди паунда или съвсем 600 хиляди евро.

„ Вярвам, че Хюит има обезверена потребност от пари “, счита Ингрид Сюърд. „ Немислимо е такива персонални писма от принцеса Даяна да станат обществени “, безапелационна е кралската наблюдателка.

Самата Лейди Ди преди да загине на 36-годишна възраст на 31 август 1997 година, дефинира някогашния си ухажор като „ изменник “, защото неведнъж го е молила да изгори писмата й. За връзката си с него Даяна признава спорно изявление за BBC през 1995 година, в което тя дефинира брака си с Чарлз като „ претъпкан “ заради наличието на актуалната кралица Камила.

„ Обожавах Джеймс. Обичах го. Но той ме разочарова “, е тъжната констатация на принцесата на Уелс.

Истерията към загадъчните писма на Даяна циркулира в медиите повече от две десетилетия. Две години след трагичната гибел на Даяна в Париж Хюит даде обещание на юристите на семейство Спенсър да съхранява писанията на принцесата на несъмнено място, в никакъв случай да не ги продава и да разпореди те да бъдат унищожени след гибелта му.

Изглежда обаче някогашният боен не е спазил тази клетва. През 2003 година в изявление за „ CNN “ той признава, че търси покупател на писмата, защото те са „ исторически документи, в които няма нищо срамно “ и че „ би било безконтролно “ да не показа със света.

Но авторските права остават за фамилията и наследниците на Диана, макар че съгласно някои адвокати те няма да бъдат нарушени, в случай че писмата бъдат изложени в музей или галерия.

Според „ Sun “, кралското семейство няколко пъти се е опитвало да придобие писмата, само че без триумф.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР