Това беше едно дълго чакано екстрадиране - четири месеца го

...
Това беше едно дълго чакано екстрадиране - четири месеца го
Коментари Харесай

Майката на убития Митко от Цалапица: Искаме истината

" Това беше едно дълго чакано изгонване - четири месеца го чакахме с неспокойствие. Вчера бяха осем месеца от убийството на Митко. Надяваме се оттук насетне всички, които са взели участие в убийството по един или различен метод, да бъдат разкрити. Искаме истината за какво Митко беше погубен и съответни присъди ", съобщи Атанаска Бакалова, майката на убития Митко от Цалапица.

Както е известно, нощес посоченият за причинител на убийството на Димитър Малинов в село Цалапица Рангел Бизюрев беше екстрадиран у нас от Дания. Самолетът кацна на летище София късно през нощта.

За майката двамата близнаци, посочени за укриватели на Рангел, са съучастници

" Няма по какъв начин Рангел самичък да извърши това нещо. С автомобила на близнака, който е на името на татко му към оня миг, е извозено тялото. Как никой от тях не се обади на 112, по какъв начин никой не се уплаши ", попита Атанаска Бакалова.

Вчера тя е разговаряла с министъра на вътрешните работи и му благодари, че е спазил обещанието Рангел да бъде докаран у нас.

Роднините на Митко упорстват за пожизнен затвор без право на подмяна за причинителите.

Бизюрев беше конвоиран късно нощес, като при идването му на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Аерогара София “, на граничния пункт е открита неговата идентичност и е осъществена информация в автоматизираните осведомителни системи на Министерство на вътрешните работи.

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че след покачване на обвиняването мъжът бе разгласен посредством Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ – Министерство на вътрешните работи за търсене в Шенгенската осведомителна система и на 29 ноември м.г. бе открит и арестуван на територията на Кралство Дания. Предаването му на България е осъществено след решение на две правосъдни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е дефинитивно.

Обвиняемият ще бъде конвоиран до следствения арест в Пловдив, следва прокуратурата да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

" Поех персонален ангажимент към околните на убития в Цалапица Димитър Малинов, че посоченият за причинител Рангел Бизюрев ще бъде открит, арестуван и върнат в България, с цел да се изправи пред българския съд. В телефонен диалог с майката на Димитър – Атанаска Бакалова, я осведомих за всички дейности, които Министерство на вътрешните работи предприе, с цел да може Бизюрев да бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен. Благодаря на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и партньорските служби, които доведоха до сполучлив край издирването и задържането на Бизюрев ", написа във Фейсбук вътрешният министър в оставка Калин Стоянов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР