Това 100% са най-вкусните тулумбичкиНеобходими Продукти● вода - 500 мл●

...
Това 100% са най-вкусните тулумбичкиНеобходими Продукти● вода - 500 мл●
Коментари Харесай

Тулумбички Тиквени дръжки

Това 100% са най-вкусните тулумбички

Необходими Продукти

● вода - 500 мл
● масло - 50 г
● захар - 5 с.л.
● сол - 1 щипка
● брашно - 300 г
● яйца - 5 бр.

за сиропа


● вода - 500 мл
● захар - 400 г
● ванилия - 2 прахчета
● лимони - 1 бр.
● олио - 250 мл за пържене

Начин на подготвяне

Първо се прави сиропът и до момента в който се охлажда, можем да създадем тестото за тулумбичките.

Сиропът се сварява, като водата се завира дружно със захарта. Вари се 5 минути, като се разбърква два-три пъти и се изключва. Прибавя се ванилията и се изстисква сокът на половин лимон.

В тенджера на огъня се загрява водата за тестото дружно със захарта. Прибавя се щипка сол и маслото и се бърка, до момента в който се разтопят. Щом водата кипне, брашното, авансово пресято, се сипва едновременно и се бърка, до момента в който се получи гъсто тесто.

Като се отлепи от стената на съда, се отдръпва от огъня и се оставя да се поохлади. Яйцата се прибавят към тестото едно по едно, като непрекъснато се разбърква след всяко до уеднаквяване на сместа.

Загрява се в дълбока касерола щедро количество олио, към два пръста.

Сместа се поставя в пош с необятен нащърбен накрайник и тулумбичките се шприцоват непосредствено в горещото олио. По-лесно и по-добре ще ви е, в случай че в този миг си имате асистент. По-удобно е третата ръка да отрязва с нож всяка тиквена ръкохватка, когато вие натискате с шприца. Дължината е както пристигна - към 6-7 см.

Тулумбичките се изпържват по 5-6 бр. до златисто и се изваждат с решетъчна лъжица. Още горещи незабавно се пускат в тенджерката със сиропа за към една минута. През това време се пускат в олиото идващите 5-6 броя да се пържат.

Сиропираните тулумбички се изваждат с решетъчна лъжица и се подреждат в паница. Накрая тиквените дръжки се поливат с останалия сироп.

Тулумбичките Тиквени дръжки са чудни.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР