Тотнъм успя! Достигна до финал в Шампионската лига, въпреки че

...
Тотнъм успя! Достигна до финал в Шампионската лига, въпреки че
Коментари Харесай

6 неща, които може би не знаем за "Тотнъм"

" Тотнъм " съумя! Достигна до край в Шампионската лига, макар че никой не го слагаше измежду любимците. Пътят беше изпълнен с доста компликации, победи, загуби, наслади и дребни разочарования. Важното е, че " шпорите " си завоюваха билета за Мадрид, където на 1 юни ще се изправят против " Ливърпул ".

Финалът в Шампионската лига може да гледате директно по bTV Action от 21:00 ч.!

И макар, че в последните седмици Маурисио Почетино и възпитаниците му греят от новинарските уеб сайтове непрекъснато, тимът резервира частичка тайнственост. " Шпорите " нямат огромна фенска база у нас. Статистиката приказва следното - " Тотнъм " е учреден през 1882 година в Лондон, във витрината си има 2 трофеи на Англия и 4 Купи на страната. 3 пъти е триумфирал в Лига Европа или шампионатите, които го предшестват.

Снимка: Reuters

1. " Тотнъм " е първият британски тим, спечелил огромен европейски трофей

През 1961 година " шпорите " подвигат Купата на носителите на купи. Това е интервалът преди популярните триумфи на " Манчестър Юнайтед ", " Ливърпул ", " Челси " и " Арсенал ". На финала " шпорите " побеждават защитаващия купата си отбор на " Атлетико " Мадрид с 5:1, като два от головете са дело на именития Джими Грийвс.

Снимка: Getty Images

2. Бивш капитан на " Тотнъм " държи върха за най-бърз гол в британската Висша лига

Ледли Кинг играе за " Тотнъм " от 1999 до 2012 година Той е на терена и при равенството 3:3 против " Брадфорд " от шампионата през 2000 година 9,9 секунди след първия съдийски сигнал Кинг вкарва и това се трансформира в най-бързия гол в Англия. В своята кариера той записва 321 мача и 15 гола за " шпорите ".

Снимка: Reuters

3. Голове, голове, голове

" Тотнъм " прави своя дебют в Шампионската лига през 2010 година Тимът попада в един група с " Твенте ", " Интер " и " Вердер " Бремен. В 6 мача футболистите в бяло означават 18 гола и се трансформират в първия тим, вкарал най-малко по 2 гола във всеки един мач от груповата фаза.

Снимка: Reuters

4. Головата машина Хари Кейн

Голмайсторът Хари Кейн е една от главните фигури в тима. Доказателство за това са двете награди " Златна обувка " за футболист с най-вече голове в Англия. През 2017 година той бележи 39 гола в 36 мача за календарната година, завършвайки сезона с хеттрик. Така той усъвършенства 22-годишния връх на Алън Шийрър.

Снимка: Reuters

5. Люпилня за гении

Началото на кариерата на куп млади надарени играчи е в " Тотнъм ". Например Гарет Бейл, който прави дебюта си за клуба на 17-годишна възраст през 2007 година Няколко сезона по-късно той минава в " Реал " Мадрид за рекордните 132,9 млн. $.

В днешни дни най-изявените млади играчи са Хари Уинкс и Кайл Уолкър-Питърс.

Снимка: Reuters

6. Диего Марадона има един мач за " Тотнъм "

Легендарният аржентинец облича фланелката на " Тотнъм " през май 1986 година Той излиза на терена в показателен мач за бенефиса на Ози Ардилес против " Интер ". Месеци по-късно той става международен първенец с Аржентина, само че в никакъв случай не става част от " шпорите ".

Снимка: Reuters

Дали след мача против " Ливърпул " " шпорите " ще напишат най-славната страница в историята си? Гледайте на 1 юни от 21:00 ч. директно по bTV Action.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР