Тотнъм спечели лондонското дерби срещу Уест Хам с 2:0 след

...
Тотнъм спечели лондонското дерби срещу Уест Хам с 2:0 след
Коментари Харесай

Силно второ полувреме прати Тотнъм в Топ 4

Тотнъм завоюва лондонското дерби против Уест Хам с 2:0 след мощно второ полувреме. На почивката резултатът бе 0:0, само че попадения на Емерсон Роял (56`) и влезлият като запаса Хюн-Мин Сон (72`) донесоха триумфа на " шпорите ".

Отборът на Антонио Конте, който не водеше отбора, защото се възвръща в Италия, се възползва от загубата на Нюкасъл и се изкачи на четвърто място. След поредност от постоянни резултати Уест Хам записа първа загуба в последните си пет мача във всички шампионати и остана в зоната на изпадащите.

Не беше минала и една минута от началото, когато прекрасен удар на Джаред Боуен не мина надалеч от вратата. " Чуковете " започнаха мощно мача, само че след десетата минута Тотнъм стартира да се разсънва. Домакините имаха искания за дузпа за игра с ръка на Керер в наказателното поле, само че съдията не отсъди нарушаване.

И двата тима не съумяха да основат голово състояние, а в играта на " шпорите " липсваха хрумвания. Те стигнаха до първи прецизен удар в 36-ата минута, когато изстрел от отдалеченост на Хьойберг не затрудни Фабиански. В самия завършек на първата част Ричарлисон получи превъзходно подаване от Кейн и стреля от дребен ъгъл, само че вратарят на гостите се оправи. При последвалия ъглов удар Ромеро насочи топката с глава, само че я прати над вратата.

Тотнъм стартира малко по-добре втората част и бързо стигна до добра обстановка. Бърза офанзива мина през Кейн и Кулушевски преди да бъде приключена от Ричарлисон. Ударът на бразилеца обаче беше слаб. Малко по-късно Кейн получи опция, само че стреля неопределено от въздуха. Силният интервал на " шпорите " докара до гол в 56-ата минута. Хьойберг изведе Бен Дейвис с чудесно подаване, а той откри непокрития Емерсон Роял, който заби топката в мрежата.

Уест Хам можеше бързо да изравни. Боуен бе изведен на добра позиция и стреля, само че ударът му бе отразен от Форстър. Колегата му Фабиански също се изяви, като се оправи с удар на Кулушевски от границата на наказателното поле. В 67-ата минута в игра влезе Хюн-Мин Сон и малко по-късно южнокореецът удвои преднината на домакините. Той бе изведен превъзходно от Кейн и преодоля Фабиански.

Второто попадение значително пречупи " чуковете ". Малко преди края те стигнаха до един удар на Дани Ингс, който бе блокиран, само че като цяло домакините нямаха огромни проблеми да запазят преднината си. Така помощникът на Конте Кристиан Стелини записва трета победа в третия мач, в който води отбора. В интервала, в който Конте се завърна " шпорите " изгубиха два мача.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР