Тотнъм победи Кристъл Палас с 3:1 в мач от 27-ия

...
Тотнъм победи Кристъл Палас с 3:1 в мач от 27-ия
Коментари Харесай

Тотнъм се върна на победния път след обрат срещу Кристъл Палас

Тотнъм победи Кристъл Палас с 3:1 в мач от 27-ия кръг на Висшата лига. " Шпорите " бяха догонващи в резултата, само че съумяха да извърнат с два бързи гола в 78-ата и 81-ата минута. Така Тотнъм се върна към успехите след загубата от Уулвърхемптън. 

Още в 6-ата минута Джордан Аю получи късмет да стреля. Той стигна до точно подаване на границата на наказателното поле, само че не уцели добре топката и я изстреля високо над противниковата врата.

В 13-ата минута Адам Уортън си освободи място и стреля от ръба на пеналтерията, само че и неговият опит бе доста неакуратен.

Шест минути по-късно Тимо Вернер пропусна най-хубавият късмет за Тотнъм. Той бе изведен очи в очи със стража на гостите, поведе си добре топката, само че се забави прекомерно със завършващият удар и Сам Джонстън се хвърли в краката му, с цел да избави.

В края на първото полувреме Родриго Бентанкур опита от отдалеченост, само че ударът му мина високо над напречната греда.

В 55-ата минута Хюн-Мин Сон стреля рисково, а топката срещна десния непряк дирек и не влезе във вратата на Кристъл Палас.

Само четири минути по-късно Еберичи Езе даде преднина на гостите, откакто вкара прекрасен гол от директен свободен удар.

В 62-ата минута Тимо Вернер се измъкна от отбраната, напредна и шутира, само че Сам Джонстън още веднъж избави.

В 75-ата минута още веднъж Хюн-Мин Сон имаше добър късмет. Той пое и шутира, само че това му осъществяване пък мина рисково покрай вратата.

Три минути по-късно Тимо Вернер съумя да изравни. Бренън Джонсън се оправи с неприятелски състезател на десния фланг и пусна остро подаване, до което стигна германецът.

Тотнъм съумя стремително да обърне, като в 80-ата минута Кристиан Ромеро получи положително центриране, извиси се и с глава прати топката в мрежата, с цел да реализира цялостния поврат - 2:1.

Две минути преди края на постоянното време Хюн-Мин Сон също се разписа след майсторски изстрел от границата на наказателното поле.

Тотнъм е на петото място с 50 точки, а Кристъл Палас е на 14-ата позиция с актив от 28 пункта.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР