Тотнъм излъга Ман Сити, Ливърпул с добър аванс Аякс на

...
Тотнъм излъга Ман Сити, Ливърпул с добър аванс Аякс на
Коментари Харесай

Тотнъм и Аякс започват битката на неочакваните

Тотнъм излъга Ман Сити, Ливърпул с добър задатък Аякс на полуфинал след пердах над Юве в Торино

Битката на непредвидените от никой полуфиналисти в Шампионската лига стартират довечера Тотнъм и Аякс. Двата отбора, които не бяха слагани в сметките, ще открият борбата във финалната четворка довечера на " Тотнъм стейдиъм " в Лондон.

Дотук в конкуренцията и " Тотнъм ", и " Аякс " сервираха няколко изненади, с цел да стигнат до полуфиналите. И откакто холандците се показват чудесно и във вътрешния шампионат, то не такава е обстановката при " Тотнъм ". " Шпорите " са блестящи в Европа, само че доста неуверени във Висшата лига, а през уикенда записаха и първата си загуба на своя нов стадион.

Срещу себе си футболистите на Маурисио Почетино ще имат младият и въодушевен състав на Ерик загар Хаг, който към този момент в профил любимците " Реал " (Мадрид) и " Ювентус ".

" Много внимаваме за противника и сме разучили всичко за него, считам че знаем доста за " Аякс ", сподели преди срещата мениджърът на " шпорите " Маурисио Почетино. Той обаче се оплака, че " Тотнъм " има ден по-малко за отмора.

Проблемите на " шпорите " не се изчерпват с това, като Почетино няма да може да употребява и основни играчи. Хари Кейн продължава да лекува травма, а героят от мачовете с " Манчестър сити " Хюн Мин Сон е осъден поради насъбрани жълти картони.

" Тотнъм " играе доста мощно в Шампионската лига, като завоюва осем от последните си 10 семейства в шампионата, в това число четири подред. " Шпорите " са и непобедени против холандски противници дотук (четири победи и две равенства).

От другата страна предизвикването е огромно, откакто " Аякс " е измежду най-убедителните тимове в шампионата. Холандците са със единствено една загуба, която претърпяха в Амстердам. Тимът завоюва последните си три гостувания, като изключително впечатляващи бяха триумфите над " Реал " (Мадрид) на " Сантяго Бернабеу " и " Ювентус " в Торино.

" Аякс " е и първият отбор в историята, който минава три квалификационни кръга в Шампионската лига и след това стига до полуфиналите. " Тимът е в доста добра физическа форма, окуражени сме и свежи. Определено можем да се представим на най-хубавото ни равнище, знаем го. Трябва да почитаме противника - вършим го във всеки мач, по този начин вършим работата си. Искаме да продължим възхода си. Невероятно е, че сме на полуфиналите. Не желаеме да лежим на старите лаври ", съобщи треньорът на " Аякс " Тен Хаг. Единственият проблем пред него е десният бек Мазрауи, който е под въпрос за мача поради травма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР