TotalEnergies Gas and Power е участника, класиран на първо място

...
TotalEnergies Gas and Power е участника, класиран на първо място
Коментари Харесай

„Булгаргаз” обяви кой ще доставя втечнения газ през първите месеци на 2024 г.

„ TotalEnergies Gas and Power " е участника, класиран преди всичко в оповестения от „ Булгаргаз " търг за доставка на полутечен природен газ през януари и февруари 2024 година

Това оповестиха от сдружението. Общо девет интернационалните компании са подали документи за присъединяване в тръжната процедура, която започва при започване на този месец.

Комисия, назначена от изпълнителния шеф на " Булгаргаз " е направила оценка и класиране на постъпилите оферти в сходство с посочените критерии в Методиката за оценка - доставна цена и метод на заплащане и изготви стимулиран отчет с предложение за подписване на контракт с участника, класиран преди всичко.

„ Булгаргаз " ЕАД планува доставките през тези месеци, в размер на 1 млн. MWh/месец, да бъдат осъществени на терминали за регазификация в Турция.

" TotalEnergies Gas & Power " е бизнес снабдител на сила в Обединеното кралство. Изцяло притежавано дъщерно сдружение на " French Oil Supermajor TotalEnergies ". Това е най-големият промишлен и търговски снабдител на природен газ във Англия.
От сдружението показаха пред Българска телеграфна агенция, че на 30 ноември ще разгласят участника в процедурата, който печели търга за доставка на полутечен природен газ през юли и август следващата година. Проверка в уеб страницата на „ Булгаргаз ", където са оповестени изискванията за провеждането му демонстрира, че за тези месеци доставката ще бъде също от по 1 млн. мегаватчаса на месец.

Общото количество полутечен природен газ, което ще бъде доставено през идната година, е 4 000 000 MWh. Периодът на доставка е 1 януари - 31 август 2024 година Мястото на доставка (разтоварване) е терминал за полутечен природен газ в Турция (с алтернатива за доставка на терминал в Гърция). Едно от първите условия към участниците е източникът на доставка да бъде от страни без наложени наказания, ембарго или каквито и да било търговски ограничавания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР