Тошко Тодоров - Машора от карловското село Столетово все още

...
Тошко Тодоров - Машора от карловското село Столетово все още
Коментари Харесай

Без вина виновен: Машора от Столетово ще лежи в ареста седми...

Тошко Тодоров - Машора от карловското село Столетово към момента е в ареста. Той бе задържан в събота, до момента в който е бил със брачната половинка си и внучето на море. Кемперът му е спрян на инцидентен принцип от Гранична полиция. Проверката открила, че по отношение на Тодоров има настояща европейска заповед за арест по отношение на трафик на мигранти в Гърция. Възрастният мъж обяснил, че още през ноември предходната година съдът отхвърли да го съобщи на гръцкото правораздаване и го освободи. Масивите на Министерство на вътрешните работи обаче показвали друго. Така за повторно Машора попада в ареста. И досега е там, като се чака да му се гледа мярка в сряда или четвъртък, сподели пред " Марица " неговият юрист Гънчо Гънчев. 


Адв. Гънчо Гънчев по време на делото против Машора предходната година

Тази заран той е бил в Окръжния съд в Пловдив, с цел да ревизира дали на 23 ноември, когато правосъдният акт е влезнал в действие, е изпратен към Министерство на правораздаването и Върховната касационна прокуратура. " Отидох с настройката, че там някой не си е приключил работата, само че се оказа, че не е по този начин. Те са изпратили документите, само че очевидно някой от админите не си е приключил работата и не е показал, че има подобен публикуван акт. Изпратил съм въпросните документи, както и решението на съда на Окръжната прокуратура в Бургас, уведомил съм персонално наблюдаващия прокурор ", уточни адв. Гънчев. В момента Машора е с 72-часова мярка за задържане. Покрай почивните дни и бездействието на органите там, ще би трябвало да стои в ареста най-малко 5-6 дни, което юристът му дефинира като цялостен парадокс. 

" Обадих се сутринта на наблюдващия прокурор, сподели, че задействал даването на документите по каналния ред. Не знам обаче какъв брой време значи това ", уточни бранителят на Тошко Тодоров и бе безапелационен, че клиентът му ще си търси правата за противозаконния арест и преживения стрес. 

Това е втори удар по Машора в границите на една календарна година. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР