Торонто. Министрите на външните работи на страните от Групата на

...
Торонто. Министрите на външните работи на страните от Групата на
Коментари Харесай

AFP: Външните министри на страните от Г-7 се срещнаха на фона на изострянето на отношенията с Русия

Торонто. Министрите на външните работи на страните от Групата на седемте индустриализирани народи се срещнаха в Торонто, в опит да образуват единен фронт против, както те го виждат, експанзията на Русия на президента Владимир Путин, предава AFP .
Пратениците ще се опитат да получат информация от американския си сътрудник за това дали президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп има желание да изкара Вашингтон от нуклеарната договорка с Иран и по какъв начин счита да организира плануваната среща на върха със севернокорейския водач Ким Чен-ун, написа френската организация.
Министрите на седемте най-могъщи международни демокрации ще възнамеряват детайлите за срещата на върха на водачите на богатия свят, както ги назовава AFP, в Шарлевоа, Квебек.
Първата двустранна среща на и.д. държавен секретар на Съединени американски щати Джон Съливан в Торонто късно в събота беше с външния министър на Украйна Павел Климкин.
„ И.д. държавен секретар удостовери твърдата поддръжка на Съединени американски щати за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в лицето на съветската експанзия “, съобщи представителят на Държавния департамент Хедър Науърт.
„ Той прикани Украйна да удвои напъните си за осъществяване на нужните промени и да извърши отговорностите си по стратегиите на МВФ (Международния валутен фонд) като одобри нужните законодателни промени за основаване на фактически самостоятелен анти-корупционен съд и за повдигане на цените на газта до паритетни на вносните цени “, добави тя.
В неделя външният министър на Канада Кристия Фрийланд ще одобри сътрудниците си от Г-7 плюс представител на Европейския съюз на работен обяд, на който ще бъде разисквана рецесията в Русия и Украйна.
Столиците на страните от Г-7 са мощно разтревожени от ролята на Русия, която поддържа режима на сирийския президент Башар Асад в бруталната революция и хипотетичния опит за ликвидиране на беглец (както го назовава AFP – може да се има поради изменник – бел. ред. )с нервозен сътрудник на английска земя.
В понеделник министрите разгласиха взаимно изказване, в което приканиха Кремъл да отговори „ на всички въпроси, свързани с случая “ и да разкрият „ изцяло и дефинитивно информацията по необявената си стратегия „ Новичок “ “.
След обяда, министрите ще проведат и среща за Северна Корея и неразпространението на нуклеарно оръжие. Те ще убеждават Ким Чен-ун да се откаже от нуклеарната и ракетната стратегия на Пхенян.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР