Торнадо е преминало около 15:30 часа вчера през варненското село

...
Торнадо е преминало около 15:30 часа вчера през варненското село
Коментари Харесай

Торнадо мина през варненско село, порой наводни Варна

Торнадо е минало към 15:30 часа през вчерашния ден през варненското село Куманово. Нанесени са вреди на няколко къщи, постройки и аграрни земи. Няма потърпевши хора. Торнадото се е разразило по същото време, когато Варна беше потопена под вода от поройни дъждове, предаде БНТ.

Стихията е вдигнала покрива на една от къщите в село Куманово, строшила го е на две и го е хвърлила на асфалта пред постройката. И на други къщи са потърпевши покривите. Има изкоренени дървета. Жителите на селото описват по какъв начин ламарини и керемиди са се въртели във въздуха над домовете им.

" Силно бумтене имаше и след това внезапно всичко във въздуха се въртеше. Бягахме към у дома да затваряме вратите и прозорците. При нас оранжерията е потрошена ", показа Атанаска Палашева.

12 къщи са потърпевши от вихрушката, сподели кметът на селото Иван Инджов.

Бедствието е траяло не повече от 15 минути.

20 къщи останаха без покриви в община Аксаково и 8 в Климентово.

По същото над Варна се изля къс проливен дъжд и трансформира улиците в реки. Това провокира огромни тапи по главните булеварди. В пожарната работа са получени към 40 сигнала за наводнени мазета, гаражи и публични здания, в това число 3 детски градини, трафопост, както и приземния етаж на АГ-болницата във Варна.

На потърпевшите от вчерашното злополучие ще бъдат отпуснати еднократни помощи в размер на 325 лв.. Само едно семейство е останало без жилище, само че няма бедстващи хора, сподели регионалният шеф на Варна Стоян Пасев пред Нова тв.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР