Тормозът и издевателствата в дома за възрастни хора с деменция

...
Тормозът и издевателствата в дома за възрастни хора с деменция
Коментари Харесай

Излязоха нови потресаващи факти за издевателства в дома за възрастни в Пловдив

Тормозът и издевателствата в дома за възрастни хора с деменция в Пловдив не са от през вчерашния ден. След описа на родственици на засегнатите излязоха нескрито нови разтърсващи обстоятелства, които са почтени за психотрилър.
" В разказите, които чух в репортажа, разпознах случаите на татко ми. Имах подозрения, че се случват нередности. Няколко пъти съм виждала синини по ръцете му и сцепено ухо. Когато попитах личния състав по какъв начин са се получили – те ми отговаряха, че е падал и се е наранил.
Аз им повярвах, тъй като той в действителност беше трудноподвижен. Синините бяха като от мощен удар, огромни кръвонасядания ", описа Анна Колева-Кадирова, щерка на мъж, умрял в дома пред Нова тв.
Кадирова прибавя, че един път, когато си тръгвала, жена от личния състав пристигнала да къпе татко й. Пред нея и шефката на дома Тянева, индивидът продумал " няма да ме биеш ".
Тянева незабавно отрекла такива неща да се случват в дома. " Помислих, че татко ми си фантазира поради деменцията. Имам информация, че баща ми е бил изкъпан и оставен влажен и гол на течение, с цел да се разболее ", споделя Кадирова.
" За мен това е чудовищно закононарушение на хора по отношение на хора. Винаги съм казвал, че никой няма никакво право да се отнася към който и да е било по сходен метод -неуважителен и нечовечен. Ще продължим да работим, до момента в който установим всички отговорни болногледачки.
Очакваме протокола от инспекцията на общественото министерство. Категоричен съм, че болногледачките ще бъдат уволнени. Ще съкратя отпуска на шефката на дома и ще се срещна персонално с нея.
Последиците могат да бъдат единствено едни – тези, които са отговорни, ще бъдат освободени от работа. Ще бъдат взети доста съществени ограничения ", бе безапелационен и днес зам.-кметът по обществени действия в Община Пловдив Анести Тимчев.
Според него, до момента в който не се е разшумяло към случая, в общината не са постъпвали никакви сигнали за издевателствата в дома. " Ще създадем организация за събиране на членовете на фамилиите на хората в дома. Искам да ги попитам дали имат някакви забележки и наблюдения ", добави Тимчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР