Топреализаторката на България в мача с Япония от волейболната Лига

...
Топреализаторката на България в мача с Япония от волейболната Лига
Коментари Харесай

Петков: Тепърва ще изграждаме самочувствие и манталитет

Топреализаторката на България в мача с Япония от волейболната Лига на нациите, изгубен с 1:3 (23:25,25:21,25:19,23:25), Гергана Димитрова разгласи, че след 20-ата точка тимът ни става припрян и позволява огромен брой неточности.

В Русе състезателките на треньора Иван Петков отстъпиха с 1:3 гейма.

“Нямахме задоволително време да упражняваме дружно и да се сработим. Със сигурност се нуждаем от още. Изпуснахме освен четвъртия гейм, само че и първия. След 20-ата точка ставаме някак нетърпеливи, позволяваме много персонални неточности и изпадаме в крайности. Или не сме решителни, или поемаме прекомерно огромни опасности. Смятам, че би трябвало да бъдем по-умерени. Надяваме се на добра игра против Белгия на следващия ден, само че не желая да давам обещание резултати”, сподели Димитрова пред формалния уебсайт на родната федерация по волейбол.

На сходно мнение бе и старши треньорът на България Иван Петков: “Допуснахме много повече непредизвикани неточности от противника, което натежа в резултата в заключителните моменти на геймовете. Играем добре до 20-ата точка, след което идва разколебаването. Ние сме млад тим, който занапред би трябвало да се построява като опит, самочувствие и нрав и точно това е задачата ни в Лигата на нациите, а Япония е отбор с целеустремено отношение към волейбола, международна мощ, която непрестанно реализира положителни резултати.”

Според Мирослава Паскова сриването в решаващите моменти идва от неналичието на сработеност в тима.

„ Борихме се, само че не бяхме задоволително безапелационни в офанзива, което е нужно против тим с толкоз добра отбрана. Трябваше да сме по-агресивни. Тежко е в решаващите моменти, изключително когато сме упражнявали едвам няколко дни в този състав и не сме задоволително сработени. Не би трябвало да се оправдаваме, само че в действителност е мъчно и то против толкоз класни отбори”, съобщи Паскова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР