Топлоцентралата включва две сцени, изложбена зала, външен амфитеатър, резидентен център

...
Топлоцентралата включва две сцени, изложбена зала, външен амфитеатър, резидентен център
Коментари Харесай

"Топлоцентралата" - сцена на български и чуждестранни артисти

" Топлоцентралата " включва две подиуми, изложбена зала, външен амфитеатър, резидентен център за задгранични актьори и спомагателни пространства, към този момент приютяващи полемики, фотосесии и други артистични пориви.

Там се организират доста събития, практични семинари, работилници, спектакли, полемики.

„ Първите шест месеца са към този момент зад тила ни. Мисля, че е един доста въодушевяващ, не лек интервал, като всяко начало. Смятам, че сформирахме към този момент добър екип, от който съм доста удовлетворен ", сподели пред Радио София Веселин Димов, режисьор, шеф и основен управител на. 

Той изясни, че скоро са разкрили бара и се чака разкриване на образната зала с две изложения на 26 април. В центъра има доста задгранични и български представления, както и уъркшопи.

“Трублайн “ от Белгия е една от най-големите танцови и театрални компании в света. Артистите са гостували 5 дни и са показали 2 спектакъла „ Флуидната мощ на любовта “ и “Възкресението на Касандра “. Директорът споделя, че досегът с актьори на такова високо равнище е впечатляващ за всички от българския екип.

Края на месец април ще гостува още една известна натрупа от Обединено кралство “Forced Entertainment ”, те също ще показват няколко спектакъла на българската аудитория. Трупата е основана през 1984 година, трима мъже и три дами към този момент работят 38 години дружно в доста планове и имат печелени награди.

“Те премислят и трансформират театъра. Създават спектакъл по собствен облик и сходство “, споделя режисьорът.

На 28 и 29 април трупата, по-късно ще се организира уъркшоп за българските актьори.

Първата галерия на образната стратегия на “Топлоцентралата “ ще бъде на 26 април от 19:30 ч. Ще открият залата, която е отдадена на образните изкуства с галерия, която се споделя “Докато стоиш да мен “. По същото време ще се открие и галерия “Цената на свободата и демокрацията “, която е интернационален план и ще заема други две пространства, както и външни елементи от центъра.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР