Топлофликациите в България не могат да работят без газ, дори

...
Топлофликациите в България не могат да работят без газ, дори
Коментари Харесай

Експерт: Топлофикациите в България не могат да работят без газ


Топлофликациите в България не могат да работят без газ, даже и въглищните. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения.

„ Мазутът е единствено за спешни обстановки, той може да избави ситуацията за 10 дни. Газовото вместилище, даже да е цялостно, може да помогне за към месец “, предизвести Георгиев.

По думите му е притеснително, че „ Булгаргаз “ към момента не е поканил клиентите си да обсъдят какви количества газ ще са нужни за идната година. Това може да значи, че компанията не знае с какво ще може да продава, посочи специалистът.

„ Ако се понижи доста разхода на природен газ, произвеждане и консумация на топлинна сила, то на процедура няма да има отопление. Икономията може да избави в доста дребен % обстановката “. Така Георгиев разяснява апела на Международната организация по енергетика (МАЕ) към Европа да понижи потреблението на газ.

Той подсети, че България употребява пренебрежимо малко синьо гориво спрямо други европейски страни.

Сметките за парно през зимния сезон в България ще са с към 20% по-високи след последното нарастване от 29% и пониженото Данък добавена стойност с 9%, пресметна Кремен Георгиев.

Гледайте целия диалог във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР