Топлофикация София вече е официално регистриран участник на газовата борса.

...
Топлофикация София вече е официално регистриран участник на газовата борса.
Коментари Харесай

Столичното парно вече може да купува газ през борсата

" Топлофикация София " към този момент е публично регистриран участник на газовата борса. Целта е да реализира по-ниски цени на газа, като купува от разнообразни снабдители. Това оповестиха кметът на София Йорданка Фандъкова и екипът на общинското сдружение.

До момента " Топлофикация София " купуваше газ единствено от държавния снабдител " Булгаргаз ". Дружеството постоянно бави заплащанията си по този контракт и натрупа отговорности.

" Повече от година работихме за това (регистрирането на борсата - бел. ред.) дружно с министър Теменужка Петкова и Народното събрание, с които направихме законодателни промени, а през вчерашния ден получихме и позволение от Столичен общински съвет за регистрация в платформата за търговия на " Газов хъб Балкан ", разяснява Фандъкова.

Още по време на предизборната акция тя заяви, че дружно с Министерството на енергетиката е контрактувано " Топлофикация София " да купува газ и от други снабдители през борсата.

" Убедени сме, че дейното присъединяване на газовата борса на най-голямото отоплително сдружение на Балканския полуостров ще спомогне, както за възстановяване на услугата, която то предлага, по този начин и за установяването на ликвиден и транспарантен пазар на природен газ в България ", настояват от " Топлофикация София ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР