Топлофикация - София е спазила коректно и точно закона за

...
Топлофикация - София е спазила коректно и точно закона за
Коментари Харесай

„Топлофикация-София“: Спазили сме закона за ДДС в общите фактури

" Топлофикация - София " е спазила правилно и тъкмо закона за Данък върху добавената стойност в издадените общи фактури за отоплителен интервал 2021/22 година. Това се споделя в позиция, публикувана от сдружението.

Съгласно предишни и заключителни разпореждания на ЗДДС параграф § 15д., т. 7 и т. 8 при издаването на фактури, отнасящи се за покупко-продажби с дата на данъчното събитие преди влизане в действие на измененията на закона, следва да се ползва данъчният режим към датата на пораждане на данъчното събитие на доставката, т.е. 20% Данък добавена стойност. Същото е доказано в писмо-отговор от Министерство на финансите до " Топлофикация - София " и Национална агенция за приходите.

Общите фактури издадени от " Топлофикация - София ", макар настоящата дата на издаване, се отнасят за регистриран интервал 01.05.2021 година до 30.04.2022 година, когато е осъществена и доставката на топлинна сила.

В осъществяване на наредбите на ЗДДС всички фактури, които сдружението издава за продажби на топлинна сила след 1 юли 2022 година и се отнасят за осъществени доставки след тази дата, са с 9% Данък добавена стойност за топлинна сила и 20% за суми за дялово систематизиране.

Клиентите на " Топлофикация - София ", могат да се срещнат в детайли с описанието и наличието на общите и месечните  фактурите в уеб страницата на сдружението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР