Топло посрещане на украински деца в италиански училища. Децата, принудени

...
Топло посрещане на украински деца в италиански училища. Децата, принудени
Коментари Харесай

Топло посрещане и подаръци получиха украински деца в Италия

Топло посрещане на украински деца в италиански учебни заведения. Децата, принудени да изоставен родината си поради спора, получават опция да продължат образованието си. А италианските учители и възпитаници им протягат ръка, с цел да може да се приспособяват по-лесно към новия си живот.

Седем деца, избягали от войната в Украйна, бяха посрещнати с овации и песни в учебно заведение край Неапол. Някои от тях са били принудени да се разделят с домашните си любимци и по тази причина особено за тях е готова изненада.

" Учениците подариха златни рибки на украинските деца, с цел да заменят котенцата и кученцата, които са оставили в Украйна. С този дребен жест желаеме те да се почувстват като вкъщи си ", описа Матилде Козолино, учителка.

В друго учебно заведение в Сома Везувиана украинско момиченце на име София получи розова циклама, а учениците прочетоха на италиански и украински посланието:

" Ще се грижиш за това цвете, както ние ще се грижим за теб от самото начало, до момента в който си с нас ".

По данни на " Уницеф " повече от 1,5 милион украински деца са напуснали родината си след съветската инвазия на 24 февруари. Средно повече от 75 000 деца дневно се трансформират бежанци от началото на войната. Близо 3 милиона души са избягали от Украйна, по данни на Върховния комисариат за бежанците.

В Италия се намират към 35 000 украинци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР