Топлата зима докара дъждовна пролет - валежите няма да спират

...
Топлата зима докара дъждовна пролет - валежите няма да спират
Коментари Харесай

Метеорологът Петър Янков: Чака ни дъжд и през целия юни!

Топлата зима докара дъждовна пролет - преваляванията няма да стопират и през юни. Ще изпратим май “по вода ” два пъти над нормата, а единствено идната седмица ни чакат три дни рискови гръмотевични стихии с градушки. Нормализиране на времето ще има чак през юли и август. Тази мраччна прогноза направи метеорологът Петър Янков.



Според Петър Янков времето и през идващия месец ще е дъждовно

По думите му през идната седмица ни чака още по-динамично време. “От 22 до 25 май преди обяд ще бъде слънчево, само че следобяд ще се развиват мощни купести облаци, ще има условия за мощни гръмотевични стихии. Обезателно те ще бъдат съпроводени, както от интензивни превалявания с пороен темперамент, всеки ден в този интервал, по този начин и с условия за градушки ”, изясни Янков.

Има възможност и от рискови феномени. “В този интервал преваляванията ще са с пороен темперамент, изключително в Западна, Централна и Северна България. Сумарно несъмнено ще доближават до 50-70 литра на кв. м за тези три дни. Земята към този момент е напоема, мъчно ще поеме и този дъжд. Ще има условия за наводнения и прииждания на води ”, предвижда експертът.

Лошото време обаче няма да спре дотук и макар паузата към 26-27 май, от 29 май стартира нов валежен интервал. “Валежите в края на месеца ще надвишат съвсем два пъти климатичните правила. Динамично ще е времето и през юни - след топла зима следва по-хладна пролет с повече дъждове. Нормализиране на времето се чака юли-август ”, безапелационен бе Янков, представен от в. " Труд ".

Възможностите за море остават тогава, защото през юли по Черноморието ще бъде по-сухо, а преваляванията ще са повече над западните елементи от страната. Такова ще е времето и при южните ни съседи. Всички, които отиват към Гърция, да знаят, че ще имат превалявания, предизвести още метеорологът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР