Топла супа на обед в ресторант под 3 лева вече

...
Топла супа на обед в ресторант под 3 лева вече
Коментари Харесай

С 30% са скочили цените в русенските ресторанти

Топла чорба на обед в ресторант под 3 лв. към този момент е съвсем невероятно да се откри в Русе

Цените варират приблизително сред 4 и 5 лв., макар предложенията за отстъпки в обедните менюта. Салатите, също според от класа заведение, не падат под 6 лв., а тук-там стигат даже до 12 лв.. Пиците от 500 грама пък се продават сред 8 и 13 лв.. Основните ястия са с цени от 7 до 18 лв.. Ако сте фен на суши, порция от 620 г може да стигне и 25 лв., демонстрира инспекция на.

„ Цените в заведенията за хранене и хотелите в Русе са скочили с към 30% като продължение на нарасналите цени на електрическата енергия и храните. “ Това заяви за ръководителят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в града Красимир Иванчев.

Отливът на клиентите поради рестриктивните мерки от 30% потенциал на заведенията и условията за зелени документи е сред 60-70%, разясни още той.

„ Крайно време е държавното управление да вземе решение по някакъв метод да направи по този начин, че всеки бизнес да има предвидимост, а не - ден напред цена за електрическата енергия, с цел да се калкулират цените на произвеждане. Да не приказваме за шивашкия отрасъл или металообработващата индустрия. След като няма предвидимост, хората се запасяват с цена, с цел да бъде продуктът им продаваем. Правителството би трябвало да намерения по какъв начин цената да бъде закрепена за най-малко 6 месеца с цени от - до. Заради това в някои заведения за хранене и хотели цените се подвигнаха. Една нощувка за двама души от 40-50 лв. към този момент е 60-70 лева в града ни. Презапасяването с такива цени – с проценти напред във времето, е извънредно неотложно за сътрудниците, тъй като те не знаят с какъв брой пари разполагат, с цел да могат да си платят тока или газа. Продуктите в магазините към този момент са вдигнати с 20-30%. Не знам от кое място държавното управление пресметна, че имаме единствено 6,8% инфлация, тя би трябвало да е в границите на към 30% “, уточни ръководителят на СХР.

Според него, рестриктивните мерки в сектора са много - работят с 30% от потенциала си, условието за зелен документ също пречи доста, също така са вдигнати цените на силата, само че и на продуктите.

„ Клиентите преди всичко заплащат най-необходимото, и по-късно могат да отделят за наслаждение. Някои от заведенията за хранене в града работят до 15 часа и по-късно затварят, тъй като не им излизат сметките. Други пък работят вечер и то не всички дни от седмицата, всеки си и е направил някакъв график, с цел да икономиса от отопление и по този начин търси метод да оцелее. Тази година и Трифон Зарезан, и Свети Валентин няма да се честват по този начин, както е било други години.

По тези тематики и тяхното решение неведнъж сме писали писма до държавното управление. КРИБ още през декември предизвести, че дава период от два месеца, в случай че не последват съответни ограничения по какъв начин да се успокои пазарът. Ще последват всеобщи банкрути и стачки “, отсече Иванчев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР