Топдипломатите на САЩ и Китай проведоха откровена и конструктивна дискусия

...
Топдипломатите на САЩ и Китай проведоха откровена и конструктивна дискусия
Коментари Харесай

Външните министри на САЩ и Китай се срещнаха в Мюнхен

Топдипломатите на Съединени американски щати и Китай организираха " откровена и градивна " полемика по въпроси, които затрудняват обтегнатите им връзки поради Тайван, обстановката в Южнокитайско море, войната на Русия против Украйна и синтетичните опиоиди, заяви Държавният департамент, представен от Асошиейтед прес.

Срещата сред държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и китайския външен министър Ван И в коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността бе контактът на най-високо ниво сред двете страни, откогато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и китайският президент Си Цзинпин организираха диалози в края на предходната година в Калифорния. 

Говорителят на Държавния департамент Матю Милър съобщи, че Блинкен е подчертал смисъла на запазването на мира в Тайванския пролив, както и разширението на започващите старания за битка с опиатите. Блинкен също по този начин изрази опасения зяаради поддръжката на Китай за съветската отбранителна индиустрия, което съгласно Вашингтон оказва помощ на военната акция на Русия в Украйна, написа Българска телеграфна агенция.

Китайското министерство на външните работи заяви, че Ван е призовал Съединени американски щати да отстранен глобите против китайски компании и физически лица.

Ван акцентира, че политиката на Вашингтон за " унищожаване на икономическите опасности " от Пекин " се е трансформирала в " декитаизиране ", " създаване на висока ограда " и " отделяне от Китай ". По думите му то ще навреди на самите Съединени американски щати.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР