Топ синдикалистката Ваня Григорова проговори по горещата тема дали влиза

...
Топ синдикалистката Ваня Григорова проговори по горещата тема дали влиза
Коментари Харесай

Ваня Григорова шокира БСП! Издаде голяма тайна

Топ синдикалистката Ваня Григорова проговори по горещата тематика дали влиза в кметския пердах от името на Българска социалистическа партия.

Все още не съм дала отговор на отправените предложения. Предстои да се водят още прекалено много диалози – както със синдикални членове и съидейници, по този начин и с възможните партии, които ще влязат в възможна коалиция, разяснява икономистът на КТ " Подкрепа " по NOVA News.
-->
По думите ѝ тя е получила покана от леви среди. „ Получих покана от градската организация на НСП, не от „ Позитано ” 20. Както и от други леви партии, които сега водят договаряния, защото тази коалиция ще бъде освен лява, само че лявоцентристка ”, акцентира тя.

„ От измененията насам София в никакъв случай не е била ръководена от обществен кмет. Всички са били десни. Но с изключение на двата полюса – дясноценстристки и лявоцентристки, има и един извънредно десен вид и той към този момент си разгласи кандидатурата. Това е претендентът на ПП-ДБ и „ Спаси София ”. Така че, все още мъчно може да се каже какво ще е конфигурацията на силите, когато единствено един от тези субекти е оповестил претендента си в действителност. Обявените претенденти, доколкото знам аз, са господин Васил Терзиев и господин Деян Николов от „ Възраждане ” и от тук насетне могат да се вършат единствено спекулации ”, съобщи Григорова.

Според нея това, от което има потребност София, без значение кой е претендента на ляво или лявоцентристкия блок, е столицата да не бъде обсъждана като артикул. „ Това е нещо, което съобщи господин Васил Терзиев. Не може България да бъде обсъждана като марка, а София, като артикул, който е „ конкурентоспособен на европейския пазар ”. Градовете са за хората. Те са за живеене, а не за пласиране ”, безапелационна е тя. И добави: „ Ако хората желаят да имат лично посланичество. Ако са разбрали, че бизнесът може да си купува както министерство кресла, по този начин и кметски кресла, може да си заплаща за закони, и е извънредно време и редовият български жител да има свое посланичество – тогава ще го имат. Ако не са осъзнали това, че олигархията продължава да си купува нормативи, които са преференциални на нея и българските жители нямат посланичество, а точно това е повода, заради която се намираме сега, в това число и във връзка с бюджета – тогава няма да имат посланичество. Очевидно не са подготвени да поемат лостовете за взимане на решения в своите ръце ”.

Григорова разяснява и Бюджет 2023, който беше признат от депутатите, както и митинга на синдикатите. „ Искаме нарастване на МРЗ, на заплатите в държавните институции. Според нас от КТ „ Подкрепа ” главен е казусът със заетите в Национален осигурителен институт, където беше извършена едночасова ефикасна стачка. Текат протестни дейности пред другите администрации в обособените български градове. В петък от 8 часа сутринта ще има общ митинг на всички администрации пред Народно събрание. Това са администрациите с ниски заплати, при които не се планува никакво нарастване -  на Национален статистически институт, Националния застрахователен институт, БАБХ ”, уточни тя.

По думите ѝ в случай че настояванията на синдикатите не бъдат прегледани преди приемането на бюджета на второ четене ще се премине към безсрочни протестни дейности.

За предлагането всички заплати да се изплащат по банков път Григорова съобщи: " Това е опит да се изсветли трудовия пазар доколкото е допустимо. Опасявам се, че няма да има никакъв резултат тази мярка. Ние в никакъв случай не сме имали срещу ограничения, които най-малко се пробват да изсветлят недекларирания труд. Когато страната принудително тика и работодатели, и работници  към банковите заплащания, е редно да постави таван на банковите такси ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР