Топ производителите на петрол се договориха за увеличаване на производството

...
Топ производителите на петрол се договориха за увеличаване на производството
Коментари Харесай

Страните от ОПЕК+ увеличават производството на петрол от август

Топ производителите на нефт се договориха за увеличение на производството от август.

Страните от ОПЕК+ ще усилят производството до цялостно възобновяване, като оценят обстановката през декември 2021 година, се споделя в известието на ОПЕК. Следващата среща на страните от ОПЕК+ е планувана за 1 септември, като страните от формата ще продължат да се срещат ежемесечно, се споделя в известието.

По-рано източник, участващ в договарянията, сподели пред ТАСС, че министрите на страните от ОПЕК+ са се договорили на срещата в неделя да удължат съглашението до края на 2022 година, като главният параметър на договорката - базовото гранично равнище - ще се промени за някои страни.

Според него за Русия и Саудитска Арабия базовото равнище на произвеждане ще бъде увеличено с 0.5 милиона барела дневно до 11.5 милиона барела. За ОАЕ тя ще бъде увеличена от 3.17 милиона м/д на 3.5 милиона б/д. Също по този начин базовите равнища на произвеждане за Кувейт и Ирак се усилват - със 150 000 барела дневно.

Граничното равнище е параметърът, от който се пресмята размерът на понижението, належащо за всяка страна. Например, по-рано Ирак имаше базово равнище на произвеждане от 4.653 милиона барела дневно, в този момент ще бъде 4.803 милиона барела дневно. Кувейт имаше 2.809 милиона барела дневно, в този момент - 2.959 милиона барела дневно. По този метод тези страни към този момент ще могат да създават огромни количества нефт според съглашението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР