Тони Енчев е на 22 години от град Русе. Учи

...
Тони Енчев е на 22 години от град Русе. Учи
Коментари Харесай

„От нас зависи“: 22-годишен младеж рисува графити с образа на българските герои

Тони Енчев е на 22 години от град Русе. Учи публицистика в Софийския университет. От дребен мечтае да промени града, в който живее към по-добро. И дружно със собствен другари взема решение да изрисува на оживени места графити с облици на видни български революционери. Така се ражда самодейността “От нас зависи ”.
Основната цел на плана е да направи по този начин, че децата в моя роден град да порастват заобиколени от нашите герои. Да познават историята си и да не не помнят за какво действително могат да се нарекат българи и кои хора са починали за тяхната независимост. В днешно време някак си я одобряваме за даденост. Това го видях от моите връстници. За тях нито им беше забавен Левски, нито Ботев.
Тони Енчев - основател на самодейността

Според Тони смяната би трябвало да стартира от най-малките. Във всякога обаче има и компликации. Такъв е случая и при него.
Намерих мястото. Намерих екип от хора, които да ми оказват помощ. Но по-късно пристигна трудността с община. Ходих няколко пъти на среща с основния проектант на града, със заместител кмета на извършвам кражба. Те в началото бяха с огромно отворено сърце, както се споделя. Приеха концепцията, желаеха да оказват помощ, обаче след известно време видях по какъв начин се опитваха да притъпят самата концепция, да утихне. Поех самодейността в свои ръце.
Тони и приятелите му съумяват да намерят подобаващи места, където да могат да изрисуват графитите, без да се тормозят от санкции или проблеми със закона. А след сполучливото довеждане докрай на плановете с лицата на Васил Левски и Христо Ботев, отзвукът за Тони е непредвиден.

„ След втория план за Христо Ботев се свързаха Александър Сано, Тервел Пулев, още хора, които желаеха да схванат още за самата самодейност и споделиха самото нещо в тяхните страници в обществените мрежи. Питаха ме по какъв начин могат да оказват помощ. Всяко споменаване е от изгода на плана, тъй че благодаря в действителност “, споделя младежът.

Тони е от хората, които считат, че историята и героите на България не трябва да бъдат забравени. Той ще продължи да рисува по стените, тъй като счита, че " каузи трябват, а не думи! ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР