“Тонът на държавния глава по време на консултациите с ДБ

...
“Тонът на държавния глава по време на консултациите с ДБ
Коментари Харесай

Наталия Киселова и Борислав Цеков: Президентът е приклещил партиите и парламента!

“Тонът на президента по време на консултациите с Демократична България беше неприемлив за конституционния му статус. Има законни съображения в насрочването на изборите, само че би трябвало да е ясно, че събитията към вота би трябвало да идват от Народното събрание.  Радев би трябвало да е по-сдържан в даването на препоръки, той е неутрална власт.

Не биваше да слиза на терена на партийните войни, а към този момент го направи. Третият мандат би трябвало да отиде в Българска социалистическа партия, от тази традиция изхожда като претендент, " Български напредък " наподобява много неубедително като парламентарно наличие ", добави Цеков пред " Нова Нюз ". 

По думите на доцент Наталия Киселова повода за остротата в тона е дефицитът на политическа връзка.



" Трябваше в послание към народа да изясни за какво по този начин организира консултациите, да каже, че няма късмет за сформиране на държавното управление. Тогава следва да каже какви са целите за интервала на Народното събрание или да събере партиите и те да кажат по кое време да има избори. Ако бавенето е за да се сформира държавно управление, държанието на Радев е законно, само че в случай че задачата е да се преминат месеците и да влезем в март, с цел да отидем отново на избори, той трябваше да го съобщи до момента ", счита тя.

По думите й след провеждането на съвещания с “Български напредък ”, които ще се случат след Нова година, могат да бъдат извършени още съвещания с всички парламентарни групи, или да бъде връчен първия мандат. 

Киселова видя третият мандат като наказване - партията, която го получи ще поеме отговорността за предварителните избори.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР