Томи Пол поднесе една от големите сензации на тазгодишния Мастърс

...
Томи Пол поднесе една от големите сензации на тазгодишния Мастърс
Коментари Харесай

Циципас спря похода на екзекутора на Надал и ще срещне Джокович на 1/2-финал в Париж!

Томи Пол сервира една от огромните сензации на тазгодишния Мастърс 1000 шампионат в Париж, откакто сътвори поврат от сет пасив, с цел да надиграе Рафаел Надал при завръщането на Матадора в Тура след близо двумесечно неявяване. Американецът хастари триумфа си и направи " хеттрик " против испански състезатели, подчинявайки Роберто Баутиста Агут и Пабло Кареньо-Буста, но през днешния в четвъртфиналите на конкуренцията във френската столица срещна Стефанос Циципас, който се радва на безапелационно показване досега в надпреварата и спря похода на международния номер 31 след единствено час и 17 минути игра - 6:2 6:4. За гърка в полуфиналната фаза следва несъмнено най-трудното затруднение на шампионата в зала " Берси " в лицето на 6-кратния и защитаващ първенец Новак Джокович.

Американецът потегли в дуела със забележително самочувствие и изпълняваше ретурите си с несъразмерна експанзия, което му донесе съществени позитиви в игрово отношение и четири брейкбола, но международният номер 5 беше хладнокръвен и броени минути по-късно даже осъществя пробив на нула - 3:0. Пол не се отхвърли от стила си търсещ бърза развръзка в размените от главната линия и не след дълго доближи обстановка 0:40 на посрещане, само че Циципас за следващ път блесна с самообладание във значимите мигове и чрез втори брейк записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част равновесието на силите още веднъж откри място на корта във френската столица и печелившите удари се трупаха окончателно в активите на сервиращите. Всичко водеше към иден тайбрек, обаче безумен спад сполетя представянето на международния номер 31, който поредно на четири пъти изпрати топката отвън очертанията в десетия гейм и предреши изхода на срещата, с което Циципас узакони триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР