Толполиция ще глобява, снима и ще има право да спира

...
Толполиция ще глобява, снима и ще има право да спира
Коментари Харесай

При неплатена толтакса - глоба до 1800 лв. и без право да напускаш страната

Толполиция ще глобява, снима и ще има право да стопира на пътя

300 лева санкция ще се постанова на водачите, които не са си купили винетка и бъдат хванати на пътя. За транспортните средства над 3,5 глобата ще бъде в размер на 1800 лева Това взеха решение депутатите с признати промени в Закона за за придвижването по пътищата на първо четене.

Новите текстове се постановат поради въвеждането на електронна винетка за леките коли от 1 януари 2019 година и на толсистема за изминато разстояние от тежките камиони от средата на август 2019 година

Толполиция на пътя ще снима, а по-късно ще може и да глобява за липса на винетка. Ще могат да стопират извършители благодарение на палка, описваща полукръг алена светлина. Сигнал за прекъсване може да бъде подаден и от движещ се толавтомобил, обозначен с мигащ надпис “Национално толуправление - Следвай ме! ”.

С измененията, импортирани от депутати от ГЕРБ, се разпорежда на Агенция " Митници " да управлява маршрутите на превозвачите, които напущат страната. Те ще ревизират заявените тол данни и заплащането на таксите.

Превозно средство, което не е заплатило пътните такси, няма да има право да напуща страната преди да ги заплати.

Водач, заловен да кара без винетка или с неплатени санкции, също няма да може да се яви на наложителния годишен механически обзор.

10 пъти се покачва глобата за транспортни средства, чийто регистрационен номер е закрит или неразбираем, и е в размер на 500 лева

Напълно единомислещо Народното събрание одобри на първо гласоподаване и промени в закона, импортирани от депутати от Воля.

Промените плануват опция всички коли на контролните органи на Министерство на вътрешните работи, които разполагат с връзка към Автоматизираната осведомителна система " Административно-наказателна активност ", да се конфигурира ПОС-терминал устройство. Целта е да се събира на място заплащането на санкции. Мотивите на вносителя са, че по този начин ще се понижат случаите, в които непознати жители с непозната регистрация да напущат страната и да не са заплатили наложените им наказания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР