Толкова сме слушали за ползата от вегетарианството, а никой не

...
Толкова сме слушали за ползата от вегетарианството, а никой не
Коментари Харесай

Диетолози обявиха война на вегетарианството

Толкова сме слушали за изгодата от вегетарианството, а никой не споделя, че то може да бъде и нездравословно, възмутени са полски диетолози.

Те считат, че е безспорна полуда човек да бъде цялостен вегетарианец – т.е. да се откаже от всички скотски артикули като яйца, мляко, сирене, масло.

Животинските артикули съдържат белтъчини, които са нужни за обмяната на веществата, за растежа и размножението, за всички витални процеси и за мисловния развой.

Освен това някои витамини и минерални субстанции се усвояват от организма единствено при задоволително налични белтъчини. За да съществува, организмът ни има потребност от към 20 аминокиселини на белтъчините.

Самият той може да създаде 12 аминокиселини, а 8 би трябвало да получи с храната. Всички белтъчини се разделят на четири класа. Първият са белтъците на млякото и яйцата, само че в тях липсват някои нужни киселини.

Следват белтъчините на рибата, говеждото и соята – съотношението на аминокиселини е най-хубаво. На трето място са растителните зърнени белтъчини и на четвърто – белтъчините на желатина и хемоглобина.

В резултат на редица проучвания било потвърдено, че човешкото тяло усвоява 100 % от белтъка на яйцето. От прясното мляко се усвояват 83 на 100 от белтъчините, а от говеждото месо се усвояват 76 на 100 от белтъчините.

 Диетолози оповестиха война на вегетарианството

Растителните белтъчини на бялото пшеничено брашно се усвояват от тялото на към 52 %. Животинските белтъчини оказват помощ да усвоим растителните белтъчини.

Възрастният човек има потребност от 100 г месо дневно, с цел да действа обикновено. Ако въобще не ядете месо, можете да си докарате недоразвитост на сърдечния мускул.

Но има и хора, които нямат потребност от месо, тъй като обмяната им на веществата е малко по-различна. Те са доста малко, само че в случай че не изпитвате предпочитание да ядете месо, значи сте от тях. Ако пък доста ви се желае да ядете месо, не се насилвайте да бъдете вегетарианци.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР