Толкова много диети и всяка следваща ни обещава все по-добри

...
Толкова много диети и всяка следваща ни обещава все по-добри
Коментари Харесай

Критска диета

Толкова доста диети и всяка последваща ни дава обещание все по-добри резултати и повече свалени килограми. Някои от тях включват повече белтъчини, други имат за цел да ни накарат да се откажем от месото и тестените артикули, а трети искрено ни обричат на апетит.

Голяма част от дамите са вманиачени на тематика хранителен режим и ограничаване с концепцията, че по-слаби наподобяват по-добре. Според експертите огромна част от диетите, които дамите съблюдават, са освен неприятна концепция, те унищожават организма ни. Много огромните ограничаване ни донасят в следствие двойно повече килограми, т.нар йо-йо резултат.

 Здравословно хранене

Но има и диети или хранителни режими, чиито рекомендации за хранене диетолозите утвърждават. Разбира се, различия по въпроса постоянно ще има, само че огромна част от експертите считат, че критската диета или по скоро критските правила за хранене са най-полезни.

Всъщност критската диета не е диета в дословния смисъл на думата. Това са правила за хранене – по какъв начин да се храним, кое да консумираме повече и кое по-малко. Този режим е повече за да бъдем здрави, в сравнение с да смъкваме килограми.

 Паста и зеленчуци

Проведено проучване дефинира, че минимум страдащите хора от сърдечно-съдови, както и онкологични болести са тези от Средиземноморието, най-вече на остров Крит. Причината се крие в това, с което се хранят там и най-много на метода им на консумация.

Жителите на острова съблюдават трите правила за вярно хранене. Диетолозите, макар различията си по разнообразни тематики, са съгласни, че точно тези три правила са най-важни за нас, що се отнася до храна.

 Критски хранителен режим

Първото предписание включва хранене постоянно и в рационални количества – жителите на острова се хранят по три пъти дневно и то в избрани часове. Освен това имат построен табиет, когато седнат на масата, да бъдат спокойни и да употребяват храната без да бързат.

Второто предписание е обвързвано с това да се одобряват най-много растителни мазнини - жителите от остров Крит одобряват задоволително калории всеки ден, само че са деликатни да не прекаляват с количеството храна и надлежно калориите. Освен това е хубаво да се ядат повече сурови зеленчуци и плодове, както и бобови култури.

Според третото предписание яденето на месо и месни артикули би трябвало оптимално да се ограничи – огромното количество месо значи прекалено много наситени калории. Те са наречени още „ неприятни ”, тъй като предизвикват затваряне на кръвоносните съдове и затормозяват естественото действие на организма.

Диетолозите прибавят към тези три съществени правила и пиенето на 1 до 2 чаши алено вино дневно. То ще забави стареенето на клетките на организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР