Току - що Окръжен съд Пловдив даде доживотен затвор на

...
Току - що Окръжен съд Пловдив даде доживотен затвор на
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ! Доживот за килъра на митничаря Дребчев, 15 години за посредника на мократа поръчка

Току - що Окръжен съд Пловдив даде пожизнен затвор на посочения за поръчков убиец Божидар Атанасов. 15 години и 6 месеца затвор получи предприемачът от Съединение Иван Карадалов, апетитен като медиатор за мократа поръчка. След инфарктно съвещание през вчерашния ден и през днешния ден, в което по три часа отбраната на Божидар Атанасов пледираше и след две години точене на делото, присъдата най-сетне бе произнесена

Адвокат Розалия Апостолова, която брани Атанасов, съобщи в пледоарията си, че няма директни доказателства за виновността му. Тя сподели още, че не бил открит револверът, с който е погубен митничаря. Също по този начин посоченият за гарант на убийството някогашен кмет на Съединение Евгений Маринчешки, който към този момент е мъртвец, нямало по какъв начин да поръча убийството на най-хубавия си другар. Обвинението твърди, че преди 1999 година Маринчешки е прекарвал от Турция и Сирия опиати, които благодарение на Дребчев минавали през Митница - Пловдив. Има обаче доказателства, които сочат, че колите на кмета са пътували единствено до Германия и Австрия.

Съдът одобри, че претекст за убийството могат да бъдат прибрани от Дребчев опиати, струващи доста пари, защото бил гневен на Маринчешки, че му е платил по-малко от обещаното.

Днес в правосъдна зала Иван Карадалов, който е взел парите от поръчителя и част от тях е дал на Божидар Атанасов, бе арестуван. Досега той бе с мярка парична гаранция, само че по закон, когато наказването е над 10 години мярката автоматизирано се трансформира и щракват белезниците.

Божидар Атанасов и досега твърди, че е почтен, адвокатката му съобщи пред БЛИЦ, че наложително ще апелира присъдата.

Припомняме, че през 1999 година пред дома му в Пловдив бе погубен митническият контрольор Георги Дребчев.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР