Току-що научих, че Министерство на външните работи, съвместно с една

...
Току-що научих, че Министерство на външните работи, съвместно с една
Коментари Харесай

МВнР е сезирало прокуратурата за изгонената от събитие на „Възраждане“ Флора

" Току-що научих, че Министерство на външните работи, взаимно с една журналистическа организация към Съвета на Европа са подали сигнал в Прокуратурата за случката на събитието на Политическа партия “Възраждане ”. Предстои да вървя да давам показания ".

Това написа в профила си във Facebook журналистката Цвета Стратиева, по-известна като Флора.

" Това добре. Чисто юридически въпрос - по какъв начин е допустимо Министерство на външните работи да подава сигнал за нещо, обвързвано с мен, без да ме потърси и аз да узнавам последна за това? ", пита тя.

Припомняме, че на 31 март журналистката от Българска национална телевизия Цвета (Флора) Стратиева бе изгонена отпубличното събитие, с което партия " Възраждане " публично закри предизборната си акция.

За това алармираха отАсоциацията на европейските публицисти още на 1 април, само че позицията на Стратиева по тематиката бе оповестена след изборния ден във Фейсбук страницата ѝ.В нея тя разказва обстановката, в която е попаднала, отивайки на събитие на " Възраждане " в качеството си на публицист на Българската национална телевизия.

Пoдумите на журналистката тя е отишла да отрази закриването на предизборната акция на партия " Възраждане ", където е била посрещната от ръководителя на партията Костадин Костадинов с думите„ Защо тук участват лица, които не са поканени? Не сте ли вие лицето Стратиева? ”. След като е получил удостоверение на самоличността й, Костадинов е декларирал, че тя не е публицист и я е помолил да напусне събитието.

Отказът на Стратиева да напусне събитието, коетоосвен че е публичное и обект на работен журналистически ангажимент, разгневява симпатизантите на Костадинов.

" Един от тях стана, уточни ме и изкрещя “ВънДоносническа България ”, останалите започнаха да ме освиркват, а тези, които бяха най-близко до мен започнаха да се обръщат към мен с разнообразни прилагателни, закани и квалификации като: “нахалница ”, “нищожество ”, “боклук замърсен ”, “вън, отпадък ” “вън, мърша ”, “Как не те е позор да си толкоз нагла? ”, “Махай се ”, “Как се гледаш в огледалото, бе, безличие? ” и други ", разказва обстановката Стратиева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР