Току-що напуснала колежа, Тори Дънлап - сега съветник по лични

...
Току-що напуснала колежа, Тори Дънлап - сега съветник по лични
Коментари Харесай

Полезни съвети за това как да натрупаме богатство

Току-що напуснала колежа, Тори Дънлап - в този момент консултант по персонални финанси и създател на просветителната платформа за финансиране „ Първите ми 100 000 $ “ си поставя за цел да натрупа чиста стойност от 100 хиляди $ до 25 -годишна възраст. Тя реализира тази цел и от този момент е сложила за своя задача да оказва помощ на други дами да схванат по какъв начин да натрупат благосъстояние. 

Как да натрупате благосъстояние в няколко стъпки съгласно нея:

1. Платете първо на себе си

Една от най-важните първични стъпки, които Дънлап споделя на хората да подхващат, е да автоматизират спестяванията си. „ Това ще бъде в действителност значимо, тъй като прави това, което назоваваме в промишлеността „ първо плащайте на себе си “, споделя тя. „ Ако заделяте спестявания на автопилот и не се постанова да мислите за това и не вършиме сметки и планове в края на месеца, когато към този момент нямате пари, това може да разреши натрупването на парите ви без даже да го осъзнавате. "

Можете да настроите автоматизирано прекачване от вашата разплащателна сметка към вашата спестовна сметка, споделя тя. Също по този начин има платформи за удържане на спестявания, които ще го създадат вместо вас. „ Можете да си зададете следната максима:„ Искам пет % от всяка заплата да се вкарат в тази спестовна сметка с висока рентабилност, а останалата част в разплащателната ми сметка “, поучава Дънлап.

2. Определете стойностите на разноските си

Докато Дънлап споделя, че доста финансови специалисти ще ви кажат, че повода да не сте богати е, че купувате прекалено много ненужни неща, тя отбелязва, че това е неточност. „ Това не е повода да не сте богати “, споделя тя. 

Тя не поучава клиентите да спрат да харчат пари. Вместо това тя ги поучава да спрат да харчат пари за неща, които не ги интересуват. И с цел да помогне на клиентите да бъдат по-внимателни в разноските си, тя ги кара да разпознават това, което тя назовава трите им ценностни категории. „ Това са трите области в живота ви, в които желаете да отидет по-голямата част от вашите пари “, споделя тя. " Това са трите области, които ви носят най-голяма наслада. "
Така, да вземем за пример, за нея това би било пътешестване, хранене на открито и закупуване на растения. 

3. Не чакайте да инвестирате

Дънлап вижда прекалено много хора, които отсрочват вложенията или въобще не влагат. Тя насочва и предупреждение: „ Няма да можете да си позволите да се пенсионирате, в случай че не инвестирате “. Според нейният опит първата причина, заради която хората чакат да влагат, е страхът - боязън да не стартират или боязън да не го създадат погрешно. „ Истината е, че вложението не е толкоз ужасно “, споделя тя. " В реалност вложението не е толкоз плашещо. ". Също по този начин споделя: „ Не е нужно да чакате, до момента в който спечелите повече пари, или до момента в който забогатеете, или до момента в който остареете “, споделя тя. " Просто започнете, даже в случай че това е единствено 50 $ на месец, тъй като когато става въпрос за вложение, значимо е да мислите за време, а не за сумата на парите. "

4. Водете си паричен дневник

За да разберете, наблюдавате и евентуално ограничите разноските си, Дънлап силно предлага да водите дневник за своите харчове за две седмици до месец. В него ще запишете всичко, за което харчите парите си, и ще включите размера на разноските, за какво сте ги похарчили и по какъв начин се чувствате. Въпреки това е значимо да не съдите дейностите си, споделя тя, а повече да ги наблюдавате и анализирате. Това упражнение ще ви помогне да видите къде отиват парите ви и дали къде отиват в действителност си заслужава (например към трите ви ценностни категории) или просто служи като краткотраен допаминов удар. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР