Токсините са навсякъде около нас. Те атакуват тялото ни непрекъснато.

...
Токсините са навсякъде около нас. Те атакуват тялото ни непрекъснато.
Коментари Харесай

10 признака, че тялото ви е пълно с токсини

Токсините са на всички места към нас. Те нападат тялото ни непрестанно. Добрата вест е, че организмът ни има специфични механизми, които му оказват помощ да се оправи с токсините. Когато обаче му дойдат допълнително или е налице някакво заболяване или характерно положение на организма, токсините стартират да се натрупат, а дружно с тях и признаците за това.
1. Страдате от запек
Токсините, които се натрупват в червата провокират усложнение в тяхната функционалност. Храната, която ядем, постоянно е цялостна с оцветители, консерванти, изкуствени подсладители и овкусители, които се натрупват в храносмилателната система под формата на отрови, които задръстват червата. Запекът може да е демонстрация на този проблем.
2. Замъглено схващане
Токсините в организма оказват въздействие и върху функционалностите на мозъка и нервната система. Те могат да провокират комплициране, забавени реакции, замаяност, унесеност по средата на деня, усложнение в паметта и концентрацията.
3. Въпреки дезодорантите потта ви мирише мощно неприятно
Взимате си утринен душ, прилагате дезодорант или антиперспирант, само че все пак се изпотявате щедро, даже да не е лято. Освен това потта ви излъчва неприятна миризма. Това е един от признаците на отрови в организма.
4. Болезнени стави и мускули по цялото тяло
Натрупването на отрови в организма предизвиква отлагания в ставите и мускулите, които провокират възпаления и мъчителни придвижвания.
5. Зачервявания по кожата, обриви
Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя е изложена на голям брой отрови във външната среда. Една от функционалностите ѝ е да защищити тялото от навлизането на тези отрови във вътрешността. Влиянието на измиващите препарати, козметиката и всевъзможни сходни химически препарати прави кожата уязвима и податлива на екземи, обриви, акне, зачервявания, всички те породени от натрупването на даден тип отрови.
6. Безсъние и компликации в заспиването
С времето трупането на отрови в организма ви кара да се чувствате все по-изморени и без никаква сила. Контролът на съня се утежнява, заспиването става все по-трудно, нощните събуждания зачестяват.
7. Трупате килограми
Въпреки тренировките и упражненията, които вършиме, килограмите непрестанно се натрупат. Една от вероятните аргументи е хормоналният дисбаланс в резултат на възходящото количество отрови в тялото.
8. Лош мирис
Когато организмът се бори с насъбраните отрови, доста евентуално е да се появи и неприятен мирис. Обикновено това подсказва проблеми с храносмилателната система. Причината не е единствено в това какво ядете и какъв брой постоянно миете зъбите си.
9. Ноктите ви наподобяват слаби и заболели
Токсичните субстанции, събиращи се в тялото, затрудняват естествените процеси в него. Това може да засегне и ноктите на краката. Те стават податливи на инфекции, гъбички, строшаване, пожълтяване, загрубяване.
10. Косопад
Ако губите коса прекомерно бързо и по-големи количества от естественото, може да страдате от косопад. Причините за това положение са доста, едната от които са токсините в тялото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР