Токсични отношения между майка и син са причината детето да

...
Токсични отношения между майка и син са причината детето да
Коментари Харесай

Връзка майка-син, която само боли

Токсични връзки сред майка и наследник са повода детето да не се трансформира в самостоятелен и независим възрастен. Доколко тази връзка пречи и на персоналния му живот?

Едва ли някой би оспорил обстоятелството, че майката е най-важният човек в живота на едно дете. Момчетата постоянно са по-привързани към майките си, в сравнение с към бащите си. Но връзката сред майка и наследник може да се трансформира в токсична.

Важно е да се откри златната среда. Така че, когато детето порасне да бъде независим възрастен, а не невротик.

Майката на брачна половинка ми е красива и радостна жена. Тя обича стилните прически и рокли, грижи се за към момента прелестната си фигура. С бащата на сина си се е развела от дълго време, само че е избрала да се откаже от нова връзка, като е посветила живота на единствения си наследник.

Свекървата се обажда всеки ден на брачна половинка ми по няколко пъти. Тя желае да знае всички детайлности за нашето семейство.

През уикендите той постоянно отива при майка си, с цел да й оказва помощ с нещата, които самата тя мое да направи. Придружава я до фризьорския салон, оказва помощ й с избора на прическа.

А свекървата ловко измъква пари от брачна половинка ми. Сега тя желае да замине на отмора, по-късно би трябвало да направи ремонт и така нататък

Съпругът ми гневно я пази. Казва, че майка му е свещена за него и той е задължен да й помогне, тъй като тя е посветила живота си на него. Тези диалози постоянно приключват с свада.

Моята свекърва втълпи на брачна половинка ми, че той е неин дебитор за цялостен живот. И той й има вяра.

Да, тя го е отгледала, жертвала се е за неговото положително. Но всички майки вършат това и тя не е направила някакъв необикновен героизъм, който не е прочут на всички останали. Ето за какво тя няма право да манипулира сина си толкоз нахално и да се намесва в персоналния му живот.

Когато дамата сложи детето си в центъра на своя свят, тя не се интересува от това то да бъде самоуверено и без значение. Тези токсични връзки са нездравословни най-много за детето.

Не на вятъра една индийска мъдрост споделя, че детето би трябвало да се приема като посетител в дома. Хранете го, учете го и го пуснете.

Вижте още: Бременна съм от женен мъж

Хармоничните връзки сред родители и деца обаче са вероятни единствено когато има доверие посред им, когато детето се възприема като обособена персона. Прехвърлянето на вашите страхове и психически проблеми върху него няма да го направи по-добър.

Да се ​​пуснеш не значи да прогониш и игнорираш. Синът е за цялостен живот. Дъщерята е за цялостен живот. Но е по-добре да бъдеш непосредствен човек, който дава независимост, в сравнение с да бъдеш този, който прави от детето пандизчия.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР