Токийският университет забрани на своите студенти да предават есета, доклади

...
Токийският университет забрани на своите студенти да предават есета, доклади
Коментари Харесай

Токийски университет забрани ChatGPT

Токийският университет забрани на своите студенти да предават есета, отчети и дипломни работи, написани благодарение на изкуствен интелект (ИИ) посредством чатбота ChatGPT. Останалите японски университети също вкарват всеобщо ограничавания за потреблението на чатботове в научната работа, написа в. „ Гардиън “.

„ Вярваме, че студентите би трябвало сами да пишат научни писания и по тази причина няма да одобряваме за оценяване текстове, основани посредством потреблението на ИИ “, се акцентира в изказване на Токийския университет. „ Ако използването се удостовери от принадлежности за разкриване, ще бъдат подхванати строги ограничения в сходство с дисциплинарния устав на университета по отношение на нарушаванията “, се добавя в него.

Ситуацията с ChatGPT в понеделник на конференция в Токио разяснява основният секретар на държавното управление на Япония Хирокадзу Мацуно. „ Продължаваме да учим трендовете, свързани с технологиите за изкуствен интелект, и проучваме опасенията, които те са предизвикали, в това число опцията за приключване на персонална информация на консуматори “, сподели основният секретар на кабинета. Министерството на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на Япония издаде рекомендации по отношение на потреблението на ChatGPT заради опасения, че всеобщото приложение на чатбота в образованието може да попречи на образованието на учениците да мислят независимо .

Universities in Japan are restricting students' use of the OpenAI chatbot ChatGPT due to concerns about information leaks from the artificial intelligence tool.
— Cablgram (@cablgram)
Компанията „ ОупънЕйАй “ пусна ChatGPT през ноември предходната година и чатботът незабавно закупи известност в интернет, като специалистите похвалиха способността на инструмента за ИИ да дава отговор на потребителски запитвания с резултати, сходни на човешките. Чатботът показва дарба да обобщава научни проучвания и да дава отговор на логичен въпроси , а също по този начин се оправи с изпитите в бизнес учебните заведения и медицинските изпити, които са от решаващо значение за студентите.

Позовавайки се на някои от тези достижения, специалисти по изкуствен интелект предизвестиха, че заради напредналата технология може да има обилни разстройства, изключително в университетските среди . Те споделиха, че ИИ е кадърен да дава правдоподобно звучащи, само че неправилни отговори с явни неточности на някои запитвания. Експертите алармираха, че в областите, в които изкуственият разсъдък не разполага с задоволително познания, той може решително да дава погрешни отговори, които да заблудят хората , като прибавиха, че потреблението му може да докара и до нарушение на авторските права .

В набор от указания за преподавателите университетът на Тохоку означи, че въпреки да е „ нереалистично “ изцяло да се отстрани потреблението на принадлежности като ChatGPT, „ изключително след часовете “, може да зародят съществени проблеми за самообучението на студентите, в случай че те употребяват генеративен ИИ за сформиране на отчети, което може да докара до „ санкции в оценките “.

„ Предполагайки, че доста възпитаници ще го употребяват, ще вземем нужните ограничения “, означи университетът на Тохоку. Учебното заведение също по този начин предизвести своите преподаватели за друга заплаха - когато употребяват принадлежности с ИИ за оценяване и превод на непубликувани резултати от научни проучвания, данните могат несъзнателно да изтекат към доставчика на услугата . „ Като се употребяват входните данни към уеб страниците за генериране на ИИ и превод като образователни данни, те се показват като отговор на други консуматори и също има опасения, че информацията ще изтече. Моля, бъдете доста деликатни “, обявиха от университета Тохоку, като прибавиха, че сходен сюжет може да се разиграе и за други поверителни данни. „ Съществува заплаха информация, която не трябва да изтича на открито, като да вземем за пример информация за приемния изпит и персонална информация за студенти и преподаватели, да бъде предадена на доставчиците на услуги посредством изкуствения разсъдък ", се споделя в известието.

ChatGPT Is Banned in Italy Over Privacy Concerns |
— Publishers Weekly (@PublishersWkly)
На 31 март Италия забрани потреблението на ChatGPT , като органите за отбрана на данните оповестиха, че услугата на ИИ ще бъде разследвана заради опасения за неприкосновеността на персоналния живот . Властите считат, че системата за ИИ няма уместно правно съображение да събира персонална информация за хората, които я употребяват. Съобщава се, че други регулатори на данни в Европа, в това число надзорни органи във Франция и Ирландия, също беседват с италианските управляващи, с цел да схванат основанието за тяхната възбрана. Миналата седмица Германия разгласи, че обмисля възбрана на ChatGPT заради опасения за неприкосновеността на персоналния живот
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР