Tокио. Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова взе

...
Tокио. Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова взе
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и Менда Стоянова участваха в среща на жените лидери в Япония

Tокио. Председателят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова взе присъединяване в среща на върха на дамите водачи в Токио, Япония. Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ . Заедно с нея бе и Менда Стоянова, ръководител на бюджетната комисия в Народното събрание. Домакин на форума е Камарата на представителите и организацията „ Жени водачи в политиката “ (Women Political Leaders - WPL). Събитието за първи път се организира в Източна Азия, като в него участваха над 350 водещи дами политици от 87 страни. Срещата на върха цели да сложи главните водещи полемики, които ще се проведат в границите на Срещата на върха на Г-20, на която Япония ще бъде хазаин на 28 - 29 юни.
„ По време на интернационалното събитие се дискутираха световни тематики, свързани с бедността, неравенството, климата, замърсяването на околната среда, просперитета, мира и справедливостта “, съобщи доктор Дариткова и добави, че на форума бе отделено внимание на ролята на парламентаристите в насърчаването на многообразието от разнообразни възрастови групи, пол, качества, етнически такъми и други фактори за развиване на политики, адаптиращи характерните им потребности.
По думите на доктор Дариткова една от водещите тематики на срещата в Токио е била обвързвана със здравето, благосъстоянието на дамите и тяхното влияние върху икономическия напредък. Споделени бяха най-хубавите практики, които държавните управления, работодателите и неправителствените организации могат да следват.
„ Доброто здраве и богатство на дамите е обществена характерност на Япония. Средната дълготрайност на живота там е 87 години, която е най-дългата в света. Чрез наръчниците за майчиното и детското опазване на здравето Япония е достигнала едни от най-високите стандарти в света в тази област “, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ. Тя акцентира, че са били споделени положителни практики, които да допринесат за обезпечаване на здравословен метод живот и стимулиране на благосъстоянието за всички възрасти. По-особено внимание бе отделено и на казуса с намаляването на количеството пластмаси в океаните и моретата, достигнало рискови равнища.
Изводите и рекомендациите от форума на дамите водачи в политиката ще бъдат показани на форума на Г-20, който стартира на следващия ден в Осака, Япония.
В рамките на визитата си в Япония народните представители доктор Даниела Дариткова и Менда Стоянова имаха среща с японски депутати и с Фумико Хаяши - кмет на Йокохама - първата жена кмет на града.
В последния ден от формалното си посещаване депутатите от ГЕРБ бяха признати от генералния шеф на Японско-българската асоциация за другарство и културни връзки в Япония - Акико Игая. По време на срещата бе разисквано развиването на двустранните връзки сред двете страни с акцент върху отбелязването на трите значими годишнини през 2019-а - 110 години от първите публични контакти сред България и Япония, 80 години от определяне на дипломатически връзки сред двете страни и 60 години от тяхното възобновяване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР