ТОКИО (AP) — Японските регулатори за ядрена безопасност отмениха оперативна

...
ТОКИО (AP) — Японските регулатори за ядрена безопасност отмениха оперативна
Коментари Харесай

Оперативната забрана на TEPCO е вдигната, поставяйки я една стъпка по-близо до рестартирането на реакторите в Ниигата

ТОКИО (AP) — Японските регулатори за нуклеарна сигурност анулираха оперативна възбрана в сряда, наложена на Tokyo Electric Power Company Holdings, операторът зад централата във Фукушима което приключи с злополука, позволявайки на компанията да възобнови подготовката за рестартиране на обособена централа след повече от 10 години.

На седмичното си съвещание Органът за нуклеарно контролиране публично анулира повече от двегодишната възбрана, наложена на TEPCO поради слабите ограничения за сигурност, заявявайки, че поредност от инспекции и срещи с представители на компанията са посочили задоволително усъвършенстване. Решението отстранява заповед, която не разрешава на TEPCO да транспортира ново гориво в централата или да го слага в реактори, нужна стъпка за рестартиране на реакторите на Kashiwazaki-Kariwa.

Централата на северния бряг на Япония в Ниигата е единствената работеща атомна електроцентрала на TEPCO, откакто земетресението и цунамито през март 2011 година изведоха от употреба нейната цент...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР