ТОКИО (AP) — Опенхаймер“ най-накрая направи премиера в петък в

...
ТОКИО (AP) — Опенхаймер“ най-накрая направи премиера в петък в
Коментари Харесай

Най-накрая премиерата на „Опенхаймер“ в Япония предизвика смесени реакции и силни емоции

ТОКИО (AP) — „ Опенхаймер “ най-сетне направи премиера в петък в нацията, където два града бяха заличени преди 79 години от нуклеарните оръжия, изобретени от американския академик който беше обект на кино лентата, спечелил Оскар. Реакциите на японските фенове разбираемо бяха смесени и мощно прочувствени.

Тошиюки Мимаки, който оцеля при бомбардировката над Хирошима, когато беше на 3 години, сподели, че е бил удивен от историята на Дж. Робърт Опенхаймер, постоянно именуван „ бащата на атомната бомба ” за управление на плана Манхатън.

„ Какво си мислеха японците, извършвайки офанзива против Пърл Харбър, започвайки война, която в никакъв случай не биха могли да се надяват да завоюват “, сподели той с горест в гласа си в телефонно изявление за Асошиейтед прес.

Сега той е ръководител на група жертви на бомби, наречена Японска конфедерация на организацията на страдащите от атомни и водородни бомби, и видя „ Опенхаймер “ на събитие за предварителна премиера. „ По време на целия филм чаках и чаках да се появи сцената...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР